Ihattaren, Fer, Koopmeiners en Wijndal in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Spanje van later deze maand bekendgemaakt. AZ is met vijf spelers hofleverancier.

Ihattaren, Fer, Koopmeiners en Wijndal in voorselectie Oranje
© Pro Shots

Er zitten drie debutanten bij: Mohamed Ihattaren (PSV), Teun Koopmeiners en Owen Wijndal (beiden AZ). Ook de terugkeer van Feyenoord-middenvelder Leroy Fer is opvallend. Hij speelde in 2014 zijn laatste interland. Tim Krul keert eveneens terug na een lange absentie, de doelman van Norwich City kwam in 2015 voor het laatst uit voor Oranje.

De entree van Fer en Koopmeiners in de selectie betekent dat Tonny Vilhena afvalt. De middenvelder van FK Krasnodar zat de vorige interlandperiodes nog wel bij de selectie van Koeman, maar kampt nu met een blessure. Bij de keepers is Kenneth Vermeer weggevallen. Hij verruilde Feyenoord in januari voor Los Angeles FC en wordt bij Oranje vervangen door Krul. Ten opzichte van de vorige selectie ontbreekt verder ook Joël Veltman logischerwijs vanwege zijn knieklachten.

Door blessures kan Koeman bovendien geen beroep doen op de nodige aanvallers. Zo is Memphis Depay aan het revalideren van een kruisbandblessure, waardoor het de vraag is of de aanvaller van Olympique Lyon op tijd fit is voor het EK. PSV-spits Donyell Malen staat al sinds december aan de kant met een knieblessure en recent kwam daar ook Steven Bergwijn bij. Tottenham Hotspur-manager José Mourinho vreest dat zijn seizoen mogelijk al voorbij is.

Voor Koeman staat de interlandperiode van eind maart in het teken van de voorbereiding op het EK van komende zomer. Op 26 maart is de VS de tegenstander in het Philips Stadion in Eindhoven, drie dagen later staat een ontmoeting met Spanje gepland in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Eind mei en begin juni oefent Oranje nog tegen Griekenland en Wales. De eerste EK-wedstrijd van Nederland is op 14 juni tegen Oekraïne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Selectie per linie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Jeroen Zoet (FC Utrecht).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Myron Boadu (AZ), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

'Koeman zal spelers als De Jong en Babel niet snel laten vallen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.