Ierse international door het stof na ongepaste Instagram-post

Reacties

James McClean heeft zijn excuses gemaakt en een boete geaccepteerd na een ongepaste post op instagram over het thuisonderwijs van zijn kinderen.

Ierse international door het stof na ongepaste Instagram-post
© Pro Shots

'Ik heb nooit iemand willen kwetsen, maar ik realiseer me nu dat ik dat heb gedaan en daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan', zei McClean (30), die van zijn club Stoke City een boete van twee weken salaris kreeg. Hij laat zich ook niet meer op Instagram zien.

De linkspoot van Stoke City reageerde met zijn excuses op de ophef die hij had veroorzaakt met een ongepaste post op Instagram. 'Vandaag lesje geschiedenis', schreef McClean. Zittend voor zijn kinderen was hij gekleed in een balaclava, een kledingstuk dat synoniem staat voor het verboden Ierse bevrijdingsleger IRA. Bovendien voegde hij er ook nog een lachende emoji toe aan zijn verhaal. McClean verwijderde de post maar het was al opgemerkt door verontwaardigde volgers, die er schande van spraken.

De Ierse international heeft vaker voor ophef gezorgd met betrekking tot de strijd in Noord-Ierland. Zo weigerde hij een poppy te dragen om de in gewapende conflicten gevallen Britse soldaten te herdenken vanwege de Noord-Ierse kwestie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.