Ierland moet serieus vrezen na 'tennisballen-protest'

Reacties

Ierland hangt een straf van de UEFA boven het hoofd. De Europese voetbalbond gaat namelijk een opmerkelijk protest van de Ierse fans onderzoeken.

Ierland moet serieus vrezen na 'tennisballen-protest'

Afgelopen dinsdag wonnen de Ieren in eigen huis het EK-kwalificatieduel met Georgië (1-0), maar dat duel moest kort (zo'n drie minuten) worden stilgelegd door een protest van de thuisfans. Zij gooiden tennisballen op het veld, waardoor verder voetballen onmogelijk werd gemaakt. Dat deden de supporters uit onvrede over John Delaney.

De Ierse bondsvoorzitter verliet zijn post vorige week nadat uitlekte dat hij in 2017 een aanzienlijke lening heeft verstrekt aan zijn werkgever. Hij weigert tekst en uitleg te geven over die omstreden manier van handelen en probeerde via de rechter zelfs te voorkomen dat Ierse media de ontdekking naar buiten zouden brengen.

Delaney trad dus af na alle onrust, maar kreeg vervolgens 'gewoon' een nieuwe functie binnen de Football Association Ireland. Dat vinden de fans niet genoeg, zij toonden spandoeken met de tekst 'JD Out' en gooiden dus met tennisballen: Delaney moet in hun ogen helemaal vertrekken bij de FAI.

Nu moet Ierland dus vrezen, want de UEFA is een onderzoek gestart naar 'het gooien van objecten' tijdens de wedstrijd. Overigens had het protest in ieder geval één positieve uitwerking: direct nadat de wedstrijd werd hervat scoorde Ierland via Conor Hourihane het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.