Ierland durft het níét aan: geen beslissing over fans op het EK

Reacties

Als enig gastland op het komende EK heeft Ierland geen beslissing gemaakt over het wel of niet toelaten van fans tijdens de komende EK-duels. De voetbalbond van het land heeft aangegeven bij de UEFA dat er vanwege de coronapandemie geen beslissing genomen kan worden. Nederland kwam wel met goed nieuws voor de voetbalfans.

Ierland durft het níét aan: geen beslissing over fans op het EK
© Pro Shots

De KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam spraken woensdag uit dat er minimaal twaalfduizend toeschouwers welkom zijn bij de wedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Het stadion van Ajax werd door de UEFA aangewezen als een van de locaties voor het komende EK. In het statement van de Nederlandse voetbalbond werd gesteld dat het gaat om een streven en geen toezegging. 'We kijken ernaar uit twaalfduizend toeschouwers in de Johan Cruijff Arena te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn.'

Ierland, dat zich overigens niet plaatste voor het komende eindtoernooi, wil zich niet uitspreken in deze situatie. De UEFA had woensdag als deadline gesteld aan de bonden om door te geven hoeveel toeschouwers ze verwachten toe te laten tijdens de EK-wedstrijden. Het eindtoernooi wordt zoals bekend in twaalf verschillende landen afgewerkt. De kans bestaat dat Ierland door deze beslissing zijn rol als gastheer kwijtraakt. In Engelse media wordt al gesproken over dat scenario, waarin er meer wedstrijden op Wembley (Londen) worden afgewerkt.

Het volledige statement van de Ierse bond.

Onderstaande groepswedstrijden staan op het programma in Dublin

Ierland kreeg ook een achtste finale toegewezen


Ma 14 jun. 2021

Vr 18 jun. 2021

Wo 23 jun. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.