Ieren witheet: 'Oostenrijk had een twaalfde man vandaag'

Middenvelder James McClean was woedend dat scheidsrechter David Fernández Borbalán vlak voor tijd een tweede Ierse treffer afkeurde. Hierdoor speelde Ierland 'slechts' gelijk tegen Oostenrijk (1-1).

Vijf minuten voor tijd noteerde Jon Walters de gelijkmaker namens de Ieren. Later leek Ierland er zelfs met de winst vandoor te gaan, maar de arbiter keurde de treffer af na een overtreding van Shane Duffy. 'Ze hadden een twaalfde man vandaag', zei McClean na afloop. 'Dat is alles wat ik er over wil zeggen. Ik ben erg teleurgesteld. We hadden drie punten verdiend vandaag.'

'Ik krijg de vinger niet op de zere plek, maar toch gingen we de rust in met een achterstand', ging de speler van West Bromwich Albion verder. 'We hebben vandaag karakter getoond door ons terug te knokken. Ik baal dat we naast de overwinning hebben gegrepen.'

Ierland is koploper in Groep D, maar Servië kan de eerste plaats zondagavond overnemen door minimaal gelijk te spelen tegen Wales (aftrap 20.45 uur). Oostenrijk bezet de derde plek.