Groep D: Wales en Oostenrijk lopen cruciale zeges mis

Reacties

In Groep D van de WK-kwalificatie lijkt de strijd om het WK-ticket te gaan tussen Ierland en Servië, die dankzij hun veerkracht de aanval van respectievelijk Oostenrijk en Wales afsloegen.

Groep D: Wales en Oostenrijk lopen cruciale zeges mis

Servië – Wales 1-1
Wales zat voor de zesde speeldag in de WK-kwalificatie in hetzelfde schuitje als Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Chris Coleman kon zich niet meer puntenverlies veroorloven in de strijd om een WK-ticket. Met een zege in de directe confrontatie kon het gat naar Servië worden teruggebracht tot één punt.

Zonder de geschorste Gareth Bale kwam Wales na ruim een half uur op voorsprong. De penalty, die was gegeven nadat Sam Vokes was vastgehouden, werd door Aaron Ramsey benut met een Panenka. Het kunststukje was niet genoeg voor de cruciale zege.

Servië drukte Wales achteruit, waarbij het voornamelijk via de flanken met Dusan Tadic en Aleksandar Kolarov dreigend was. De jacht op de gelijkmaker had ruim een kwartier voor tijd resultaat. Aleksandar Mitrovic tekende voor de goal na een hakje van invaller Aleksandar Prijovic. Het bleek de laatste treffer van de avond, ook omdat de Servische doelman Validimir Stojkovic de 1-2 van Ramsey met een knappe redding voorkwam.

Ierland – Oostenrijk 1-1
Oostenrijk moest in Dublin winnen om zich nog kansrijk te mogen achten voor een WK-ticket, al dan niet via de play-offs. Ondanks het ontbreken van de aanvallend ingestelde spelers als Marko Arnautovic (geschorst), Marc Janko (ziek), Alessandro Schöpf en Marcel Sabitzer (geblesseerd) was de start van de ploeg van bondscoach Marcel Koller goed.

Een ingestudeerde corner leverde na ruim een half uur de openingstreffer op. Na een hoekschop van David Alaba kwam de bal na een dubbele overstap van Oostenrijkers Sebastian Prödl en Aleksandar Dragovic voor de voeten van Martin Hinteregger. Die werkte de bal in het Ierse doel.

Bekijk hieronder de Oostenrijkse goal.

Door de achterstand gedwongen zette Ierland aan voor een offensief. De formatie van bondscoach Martin O'Neill was dicht bij een gelijkmaker. Zo werkte de Oostenrijkse back Stefan Lainer de bal bijna in eigen doel en was hij in de slotfase ook de redder in nood op de doellijn.

Het bleek uitstel van executie. Vijf minuten voor tijd profiteerde Jon Walters van niet doortastend verdedigen van Oostenrijk, dat na de gelijkmaker ontsnapte aan nog meer leed. Scheidsrechter David Fernández Borbalán keurde de 2-1 van Ierland af vanwege een overtreding van Shane Duffy. Door het gelijkspel in Dublin is Ierland medekoploper met een voorsprong van vier punten op nummer drie Oostenrijk.

Moldavië – Georgië 2-2
Moldavië heeft de rode lantaarn in Groep D niet kunnen overdoen aan Georgië. In de eerste helft leek een basis gelegd voor een succes van de thuisploeg, die dankzij goals van Radu Ginsari en Alexandru Dedov op de eerste zege van deze kwalificatiereeks boekte afstevende. Maar Georgië, waar Vitesse-verdediger Guram Kashia een basisplaats had, toonde veerkracht. Na de aansluitingstreffer van Giorgi Merebashvili tekende Valeri Kazaishvili met enig fortuin voor de 2-2. Zijn schot werd van richting veranderd.

   
 LandDuels/PuntenDoelcijfers
1.Servië6-12+6
2.Ierland6-12+4
3.Wales 6-8+4
4.Oostenrijk6-8+1
5.Georgië6-3-4
6.Moldavië6-2-11
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.