'Iedereen droomde van een overgang naar Feyenoord'

Lees meer over Nana Asare in Voetbal International nr. 5. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

'Iedereen droomde van een overgang naar Feyenoord'

Nana Asare is niet meer weg te denken uit het elftal van FC Utrecht. De Ghanese middenvelder staat bekend om zijn niet aflatende inzet en pikt steeds vaker zijn doelpunten mee.

'Soms zie ik foto's van mezelf in actie op het voetbalveld en dan heb ik een heel agressieve of bezeten blik en denk ik: Wow, ben ík dat?' vertelt Asare, buiten het veld de vriendelijkheid zelve maar in het veld een geboren krijger. 'Ambitie is mooi, maar ik wil wel trouw blijven aan mijn eigen persoonlijkheid. Ik wil mezelf niet verliezen onderweg.'

Op zijn dertiende mocht Asare naar de Feyenoord Fetteh Football Acadamy in zijn geboorteland Ghana. 'Het bekende Feyenoord-logo zag je overal terug en we speelden ook in tenues van die club', haalt de 24-jarige middenvelder herinneringen terug van zijn voetbalopleiding.

'We kregen op school ook les over de geschiedenis van de club. We kregen beelden van wedstrijden te zien en zagen de fans, het stadion en wisten: Wow, wát een grote club. Iedereen droomde van een overgang naar Feyenoord.'

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's