Idrissi toont weinig begrip voor Gronings geklaag: 'Beide kaarten waren ontzettend dom'

Oussama Idrissi heeft zich flink gestoord aan de strijdwijze van FC Groningen in De Kuip. De Feyenoord-matchwinner heeft dan ook weinig begrip voor het geklaag over de rode kaart.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Groningen

Isak Määttä werd met twee keer geel naar de kant gestuurd. De tweede gele kaart kreeg hij nadat hij de bal aan de zijlijn tegen Alireza Jahanbakhsh schoot en daar zijn ze bij Groningen erg boos over. Volgens Idrissi moeten de bezoekers echter in de spiegel kijken. 'Ik vond beide gele kaarten gewoon ontzettend dom van hem', zei de aanvaller na de 1-0 zege op de persconferentie.

De eerste gele kaart kreeg Määttä nadat hij deed alsof hij een inworp zou nemen, maar de bal toch liet liggen voor een ploeggenoot. 'Ze waren letterlijk in de catacomben al tijd aan het rekken, door heel lang in de kleedkamer te blijven zitten', vertelde Idrissi. 'De keeper heeft volgens mij een halfuur de tijd genomen om de bal eens naar voren te schieten. Dan weet je dat de scheids een keer geel gaat geven. En dat gebeurde in de eerste helft dus ook.'

Kort na rust volgde de tweede gele kaart voor Määttä. 'Ik stond aan de andere kant van het veld, maar in mijn belevenis schoot hij die bal bewust en onsportief tegen Alireza aan', analyseerde Idrissi. 'Hij kon die bal overal naartoe schieten, maar schoot – in mijn optiek – bewust tegen Ali aan. Dat is onsportief, dan weet je dat er geel gegeven kan worden. Maar goed, ik ben geen scheidsrechter.'

Met elf tegen tien drukte Feyenoord zijn tegenstander verder naar achteren. Dat resulteerde in de 87ste minuut tot de openingstreffer, gemaakt door Idrissi. Zijn voorzet werd door niemand geraakt en viel bij de tweede paal binnen.

'We hebben nu al meerdere malen bewezen dat we tot het gaatje kunnen gaan', zei Idrissi. 'Het lijkt nu misschien alsof we pas in een van de laatste minuten scoorden, maar voor mijn gevoel zou er nog veel blessuretijd bij gaan komen. We waren zó dominant, dat die goal vroeg of laat wel zou vallen. Het gevoel dat we deze wedstrijd nog gingen winnen had ik dus zeker, ja.'