Idee voor de Eredivisie? Belgische clubs vergaderen over proefballon

Reacties

Nu het huidige seizoen in België erop zit, gaat de blik bij onze zuiderburen op het nieuwe voetbaljaar. Daarbij is het streven om per speelronde alle acht de wedstrijden dusdanig uit te smeren dat ze elkaar niet overlappen.

Idee voor de Eredivisie? Belgische clubs vergaderen over proefballon
© Pro Shots

Dat meldt Het Nieuwsblad woensdagochtend. Naar het voorbeeld van La Liga zou de Pro League de wedstrijden dusdanig willen uitsmeren over het weekend dat ze allemaal afzonderlijk op tv zijn te zien. Volgens het Belgische idee wordt er één duel op vrijdagavond gespeeld (om 20.30 uur), drie op zaterdag (aftraptijden: 16.30, 18.30 en 20.30) en vier op zondag (aftraptijden: 14.30, 16.30, 18.30 en 20.30).

De indeling is volgens een woordvoerder van de Pro League nog niet definitief en een beslissing wordt ook na de eerste vergadering nog niet verwacht. Zo wil zendgemachtigde Eleven Sports nog de resultaten van een enquête onder de Belgische supporters afwachten. Ook mogen clubs een voorkeur uitspreken voor de drie clubs waartegen ze in het nieuwe seizoen níét zonder publiek willen spelen.

De gesprekken met Eleven Sports zijn onderdeel van het nieuwe tv-contract, dat de Belgische clubs meer geld oplevert dan voorheen. Hoewel de Eredivisie voorlopig nog bij FOX Sports zit, zou het volledig uitsmeren van de wedstrijden wel een oplossing kunnen zijn om de voetbalfan in deze tijden van corona nog meer te bedienen met livewedstrijden nu fans voorlopig niet welkom zijn in het stadion.

Onze vraag: een goed idee, of moet er niet worden getornd aan de huidige aftraptijden van de Eredivisie waarin per speelronde negen duels worden afgewerkt? 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.