Icardi en Mbappé schieten ook Strootman en co aan flarden

Reacties

Olympique Marseille heeft diep moeten buigen voor Paris Saint-Germain, dat zondag in de eerste helft de verhoudingen duidelijk had gemaakt.

Icardi en Mbappé schieten ook Strootman en co aan flarden
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Ook al is Olympique Marseille afgegleden en niet meer de grootheid die het vroeger was, een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain heeft in het Franse voetbal nog immer een status aparte vanwege het verleden van deze confrontatie. L'OM en PSG zijn ook de enige twee Franse winnaars van een Europese prijs.

Le Classique heeft door de gewijzigde krachtsverhoudingen wel aan sportieve waarde verloren. Dat bleek ook bij de editie van zondag. Met Kevin Strootman in de basis was Marseille geen partij voor het ontketende PSG. Nimmer in de historie van de Franse klassieker had L'OM voor rust al meer dan twee goals geïncasseerd.

Zondag maakte de Parijse rivaal rigoureus een einde aan die statistiek. Mauro Icardi had andermaal de voorkeur gekregen boven Edinson Cavani en de Argentijn betaalde dat vertrouwen terug met twee treffers in de eerste 26 minuten.

Daarna was het de beurt aan Kylian Mbappé om zijn vorm te etaleren. De international had vorige week nog kritiek gekregen voor zijn zelfverzekerde uitspraken na zijn show tegen Club Brugge. Tegen Marseille snoerde hij met weer twee goals die criticasters de mond.

Sinds de rentree van Mbappé na zijn blessure na de interlandperiode staat er geen maat op het aanvalskoppel. De laatste drie duels tekenden de Fransman en de Argentijn samen voor elf treffers. Tegen Marseille stokt die teller na de eerste helft. Maar daarme was het pleit al wel beslecht. 

De zege betekende ook dat PSG z'n koppositie heeft verstevigd. De voorsprong op nummer twee FC Nantes, dat vrijdag verrassend werd verslagen door Monaco, is gegroeid tot acht punten.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.