Ibrahimovic: 'We kunnen en moeten beter, veel beter'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic was ondanks zijn 48ste doelpunt in de Champions League niet de gevierde man bij Paris Saint-Germain in het duel met Manchester City (2-2). De 34-jarige Zweed miste een strafschop en een open mogelijkheid en liet de Engelsen daarmee in leven.

Ibrahimovic: 'We kunnen en moeten beter, veel beter'

'We hebben fouten gemaakt die we hadden kunnen voorkomen', somberde Ibrahimovic tegenover L'Equipe. 'De tegenstander profiteerde daarvan en strafte die fouten af. Daardoor kwamen we in het nauw, zoals ons nog niet vaker is overkomen.'

Onder meer Ibracadabra zelf verzuimde de Parijzenaars een ruimere voorsprong te geven tegen The Citizens. De aanvalsleider zag bijvoorbeeld al in de veertiende minuut zijn strafschop gestopt worden door doelman Joe Hart. 'Het is niet anders', stond Ibrahimovic niet te lang stil bij zijn kapitale misser.

'We zijn nog altijd vol goede hoop, zoals we altijd zijn: sterk en zelfverzekerd', vervolgde hij een stuk positiever, vooruitblikkend op de return in de kwartfinale van het miljoenenbal volgende week woensdag. 'Maar we kunnen en moeten beter presteren in de return. Veel beter.'

Topscorerslijst
Persoonlijk hoopt hij zijn totaal aantal doelpunten in de Champions League nog wat verder op te schroeven. Ibrahimovic staat na woensdagavond - hij scoorde één keer toen hij profiteerde van geklungel in de defensie van de bezoekers - op 48 treffers.

Daarmee evenaarde hij Andriy Shevchenko en heeft hij Ruud van Nistelrooy (56), nummer vier op de eeuwige topscorerslijst, in zicht. De topdrie, die bestaat uit Cristiano Ronaldo (90), Lionel Messi (83) en Raúl (71), is echter nog ver uit het zicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.