Ibrahimovic onthult: 'Ik speelde zes maanden zonder kruisband'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic onderging woensdag een knieoperatie in een ziekenhuis in Lyon en kan in januari zijn rentree maken. Ibrahimovic bevestigt de operatie op Instagram en doet daarbij een opvallende onthulling.

Ibrahimovic onthult: 'Ik speelde zes maanden zonder kruisband'
© Pro Shots

'Ik heb de afgelopen zes maanden zonder voorste kruisband in mijn linkerknie gespeeld', schrijft Ibrahimovic. Het afgelopen jaar was hels, aldus de Zweed. Hij had constant een gezwollen knie, moest die eens per week 'legen', slikte elke dag pijnstillers en nam meer dan twintig injecties. Als gevolg van al die problemen kon Ibrahimovic de afgelopen zes maanden slechts tien keer met de groep meetrainen.

'Zes maanden amper geslapen van de pijn. Nog nooit zo veel geleden op en naast het veld. Ik maakte van iets onmogelijks iets mogelijk. In mijn hoofd had ik maar één doel: mijn teamgenoten en trainer kampioen van Italië maken. Ik had ze namelijk een belofte gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De operatie is geslaagd, aldus Ibrahimovic: 'Vandaag heb ik een nieuwe voorste kruisband. En een extra trofee.' De veertigjarige Ibrahimovic blijft twee of drie dagen in het ziekenhuis alvorens zijn revalidatie voort te zetten in Milaan.

Ondanks het blessureleed dit seizoen gaat Ibrahimovic door. La Gazzetta dello Sport meldt dat Ibrahimovic zijn aflopende contract waarschijnlijk binnen twee weken met een jaar gaat verlengen. Er ligt naar verluidt een prestatiecontract met een 'symbolisch' jaarsalaris klaar. Los van dat vaste salaris zal Ibrahimovic op basis van het aantal wedstrijden, doelpunten en assists betaald worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.