'Ibrahimovic moet Zweedse eer blijven verdedigen'

Zlatan Ibrahimovic overweegt zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Zweedse nationale elftal. Zijn redenen zijn vooralsnog onduidelijk. Als het aan de bezoekers van VI.nl ligt, hijst de voormalige Ajacied zich in de toekomst gewoon in het nationale shirt.

'Ibrahimovic moet Zweedse eer blijven verdedigen'

Uit een poll op deze website blijkt dat 68 procent van de deelnemers niet begrijpt waarom Ibrahimovic niet meer voor Zweden zou willen spelen. Op de vraag: Begrijp jij dat Zlatan Ibrahimovic overweegt zijn interlandloopbaan te beëindigen? vinkte 48 procent van de deelnemers het vakje aan met Nee, spelen voor je land is een eer. Nog eens 20 procent is van mening dat Ibrahimovic nog fit en jong genoeg is om interlands te spelen.

De 28-jarige Zlatan meldde zich af voor de komende oefeninterland van Zweden tegen Italië op 18 november. Voor de nieuwe bondscoach Erik Hamrén was dat een tegenvaller, maar de trainer respecteert de keuze van de vedette van Barcelona. ‘Je kunt een paard wel naar water leiden, maar niet dwingen te drinken’, was de poëtische reactie van Hamrén.

Een minderheid van de bezoekers van VI.nl heeft er begrip voor als Ibrahimovic besluit zijn interlandcarrière na 66 duels en 22 doelpunten definitief af te sluiten. Een vijfde deel van de 10.122 mensen die hun stem uitbrachten, is van mening dat de Zweedse nationale ploeg toch nooit een prijs zal winnen; 11 procent vindt het een goede zaak dat de spits zich in dat geval volledig kan concentreren op zijn prestaties bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen