Ibrahimovic kritisch op PSG en Mbappé: 'Hij doet niet genoeg'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zich kritisch uitgelaten over het project van zijn oude club Paris Saint-Germain. Ook geeft de Zweed zijn mening over de prestaties van Kylian Mbappé en Lionel Messi.

Ibrahimovic kritisch op PSG en Mbappé: 'Hij doet niet genoeg'
© Pro Shots

Ibrahimovic hield zondagochtend een uitgebreid interview met Téléfoot. 'Missen jullie me, of niet? Jullie hebben toch niets meer om over te praten sinds ik weg ben? Het moet saai zijn om nu in Frankrijk te werken', begon de veertigjarige spits het gesprek op kenmerkende wijze.

De AC Milan-spits werd gevraagd of hij ook na dit seizoen nog doorgaat met voetballen. 'Ik wil aan iedereen laten zien dat 40 slechts een getal is. Ik ben niet verrast door mijn prestaties. Ik ben de beste, je kunt jezelf niet verrassen als je de beste bent', stelde Ibrahimovic.

Daarna werd de Zweed gevraagd naar het project van PSG, de club die hij van 2012 tot 2016 vertegenwoordigde. 'Ik was één van de eerste spelers die ze aantrokken na de overname, daar ben ik heel trots op. Zonder mij was PSG nooit geworden wat het nu is. Mensen denken dat ik voor het geld kwam, maar nee, ik kwam en toen veranderde alles.'

Ibrahimovic is kritisch op de huidige ster van PSG: 'Ik houd van Mbappé, maar hij doet niet genoeg. Hij kan heel sterk worden als hij zichzelf pijn doet. Hij moet bloed proeven en over vuur lopen. Omring jezelf met mensen die je vertellen dat je niet goed genoeg bent, dan word je de beste', adviseerde de spits.

'Voor Messi is het een goede uitdaging. Hij probeert iets anders na een lange periode bij Barcelona, bij een zeer ambitieuze club die alles wil winnen en groeiende is', zei Ibrahimovic, die het huidige team niet sterker vindt dan het elftal waar hij in speelde. 'Nee, wij waren een echt team, dat is bij de huidige lichting niet het geval.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.