Ibrahimovic in moordend tempo naar jubileumdoelpunt

Reacties

Voor Zlatan Ibrahimovic kan de topper tegen Olympique Lyon van zondag (aftrap 21.00 uur) een bijzonder tintje krijgen. De Zweedse aanvaller van Paris Saint-Germain is nog maar twee treffers verwijderd van zijn honderste doelpunt in de Ligue 1.

Ibrahimovic in moordend tempo naar jubileumdoelpunt

Ibrahimovic begint zondag tegen Lyon, de nummer vijf van de ranglijst, aan zijn 113de wedstrijd in de Franse topdivisie. Tot nu toe maakte hij al 98 doelpunten in dienst van PSG, waarvan alleen al 23 tijdens dit seizoen. Met dat aantal voert hij soeverein de topscorerslijst in Frankrijk aan.

De kans dat Ibrahimovic zijn naam in het Stade Gerland op het scorebord zal zien staan is gezien zijn huidige vorm aanzienlijk. De Zweed kwam in zijn laatste zes competitieduels voor PSG telkens tot scoren en liet in die reeks acht doelpunten aantekenen. Gerekend over álle competities was hij in zijn laatste tien duels voor de Parijse topclub zelfs goed voor twaalf treffers.

Het aanstaande jubileum van Ibrahimovic is niet uniek, want de Club van Honderd in de Ligue 1 telt inmiddels al 84 leden. Wat de mijlpaal van honderd goals wél bijzonder extra maakt, is het moordende tempo waarin de Zweed de doelpunten op Franse bodem aaneen rijgt. Ibrahimovic is pas sinds 2012 actief in de Ligue 1 en staat op een moyenne van 0,88 goals per duel.

Inclusief zijn optredens in alle overige competities staat de doelpuntenteller voor Ibrahimovic in dit seizoen overigens al op dertig in 34 officiële duels, goed voor een gemiddelde van 0,88. Dat is op dit moment - vergeleken met alle andere complete seizoenen - het op één na hoogste doelpuntenmoyenne in zijn loopbaan. Alleen in de jaargang 2013/14 lag het gemiddelde ietsje hoger: 0,89 (41 goals in 46 wedstrijden).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.