'Ibrahimovic brengt duidelijke toekomstwens over aan Maldini'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic lijkt nog niet van zins om een punt achter zijn carrière te zetten. De veertigjarige spits onderging twee weken geleden een knieoperatie en staat daardoor langere tijd buitenspel, maar gaat toch met AC Milan in gesprek over een nieuw contract. Volgens La Gazzetta dello Sport spreekt Ibrahimovic in de komende dagen met directeurs van Milan.

'Ibrahimovic brengt duidelijke toekomstwens over aan Maldini'
© Pro Shots

Het huidige contract van de veteraan loopt aan het eind van deze maand af. In de gesprekken zullen directeurs Paolo Maldini en Frederic Massara vragen naar zijn persoonlijke toekomstwensen. Veel vragen zijn echter nog niet volledig te beantwoorden, omdat hij aan het begin van zijn revalidatie staat. Milan ziet geen belemmeringen om een seizoen langer door te gaan met Ibrahimovic, mits de aanvaller akkoord gaat met een salarisvermindering.

Als er een nieuw contract komt, dan zou het salaris van Ibrahimovic afhankelijk kunnen worden van het aantal wedstrijden dat hij nog speelt, met bonussen voor bijvoorbeeld gemaakte doelpunten. Mocht het herstel tegenvallen, dan wordt ook een functie als ambassadeur of teammanager tot de mogelijkheden gerekend. Ibrahimovic heeft zelf de motivatie om door te gaan als voetballer en zal die boodschap overdragen aan de directeurs van Milan.

Exact dertien dagen geleden ging Ibrahimovic in Lyon onder het mes. De Zweed schreef na zijn operatie dat hij in de afgelopen zes maanden 'zonder voorste kruisband' in zijn linkerknie speelde. Hij had constant een gezwollen knie, moest die eens per week 'legen', slikte elke dag pijnstillers en nam meer dan twintig injecties. Bij de ingrijpende operatie heeft hij dan ook 'praktisch een nieuw knie gekregen', aldus La Gazzetta. Het herstel duurt naar verwachting zeven tot acht maanden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.