Ibrahimovic aast tegen Ajaccio op zijn driehonderdste goal

Reacties

Het competitieduel van Paris Saint-Germain bij AC Ajaccio van zaterdagmiddag (aftrap 17.00 uur) kan voor Zlatan Ibrahimovic een bijzonder tintje krijgen. De Zweedse aanvaller is nog twee treffers verwijderd van de driehonderdste treffer in zijn clubloopbaan.

Ibrahimovic aast tegen Ajaccio op zijn driehonderdste goal

Ibrahimovic maakte tot dusverre 298 doelpunten in de 566 wedstrijden die hij namens zijn zeven werkgevers afwerkte. De lange spits kwam achtereenvolgens uit voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en AC Milan en draagt sinds vorig seizoen het shirt van Paris SG.

Vooral bij zijn huidige werkgever heeft de productie van Ibrahimovic een grote vlucht genomen. Na 71 officiële wedstrijden voor de Parijzenaars staat de teller voor hem al op 61 doelpunten, een fraai moyenne van 0,86 goals per duel. Bij geen enkele andere club was het doelpuntengemiddelde van de Zweed zo hoog als bij de Franse topclub.

Op basis van zijn prestaties in de laatste maanden is de kans groot dat Ibrahimovic zaterdag in het Stade François Coty zijn mijlpaal bereikt. De goalgetter kwam in negen van zijn laatste tien officiële wedstrijden voor PSG tot scoren en liet in die reeks vijftien (!) goals aantekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.