Hyperambitieus Hertha begint seizoen met blamage

Reacties

De eerste ronde van de strijd om de DFB Pokal is meteen het eindpunt geworden voor Hertha BSC. FSV Mainz 05 overleefde een eerste schrik.

Hyperambitieus Hertha begint seizoen met blamage
© Pro Shots
Eintracht Braunschweig
Eintracht Braunschweig
5 - 4
Hertha BSC
Hertha BSC

Het hyperambitieuze Hertha BSC heeft zich geblameerd in de strijd om de DFB Pokal. De ploeg van trainer Bruno Labbadia verkeek zich volledig op Eintracht Brauschweig, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Niet alleen de uitschakeling zal hard aankomen bij De Oude Dame, maar ook de vijf doelpunten die moesten worden geïncasseerd.

De Berlijnse formatie, waar Karim Rekik startte en Javairo Dilsorun inviel, kwam zelf tot vier goals. Maar de defensieve wanorde was te groot om een vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. Martin Kobylanski drukte met drie goals namens Braunschweig Hertha met de neus op de feiten. 'Het was een nachtmerrie', zei keeper Alexander Schwolow na afloop. 'Alles wat mis kon gaan, ging mis. Het is een catastrofe voor ons.' Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan bleven bij Hertha de hele wedstrijd aan de kant.

Havelse
Havelse
1 - 5
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Voor FSV Mainz 05 dreigde ook een beroerde start van het seizoen. Met Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis hikte de Bundesliga-club op bezoek bij TSV Havelse lang tegen een achterstand aan. De club uit de Regionalliga zag de hoop op een stunt na bijna een uur eindigen door Jean-Philippe Mateta. Niet alleen maakte de Franse spits de openingstreffer van Noah Plume ongedaan, maar hij gaf ook het startsein voor een inhaalslag. Met nog twee goals stelde hij met Adam Szalai en Robin Quaison orde op zaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.