Huurlingen NAC geven Ajax pijnlijk pak slaag

Ajax is voor het eerst dit seizoen in de Holland Casino Eredivisie bestraft voor het matige spel. De Ajax-huurlingen Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf en Feyenoord-huurling Johan Elmander bezorgden NAC Breda een mooie middag en Ajax een pijnlijke 4-2 nederlaag.

Boukhari was de eerste die het zoet van een doelpunt mocht proeven. De door Ajax uitgeleende Rotterdammer ontsnapte op aangeven Arne Slot uit de rug van zijn tegenstander en schoot in de zevende minuut ineens uit de lucht met het mindere rechterbeen raak: 1-0.

Daarna kwam Elmander aan de beurt. De Zweed van Feyenoord kreeg de ene kans na de andere. Pas bij de vierde keer was het raak. Na geklungel in de as van Ajax mocht Elmander alleen door en verschalkte hij Bogdan Lobont nu wel.

Tien minuten na de bevrijdende treffer volgde Elmanders tweede. De voorzet kwam van rechts van Csaba Fehér, waarna Elmander onberispelijk raak kopte: 2-0. De slungelige spits had zich onsterfelijk kunnen maken door vervolgens nog een keer toe te slaan in de drie keer dat hij alleen op Lobont afging.

Elmander miste echter er was er daarmee verantwoordelijk voor dat Ajax nog aanzette voor een wanhoopsoffensief. Invaller Victor Sikora zorgde voor de 1-3 nadat Gábor Babos blunderde op zijn zwakke schot. Binnen twee minuten maakte de eveneens ingevallen Zlatan Ibrahimovic 2-3. De Zweed werkte een voorzet van Maxwell met een atletische sprong in het doel.

In de resterende twintig minuten was Ajax nog maar één keer dicht bij de onverdiende gelijkmaker. Wesley Sonck schoot net naast. In de blessuretijd maakte Seedorf de Amsterdamse vernedering compleet door voor 4-2 te zorgen.

Ajax is de koppositie in de eredivisie na het eerste puntverlies nu kwijt. PSV, dat met 3-1 won bij Feyenoord, passeerde de Amsterdammers op de ranglijst.