Huntelaar: 'Rouleer wel ná mijn loopbaan'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich als routinier opgeworpen als leermeester bij Schalke 04. De ervaren aanvaller, die de jongere garde bij Die Königsblauen zowel op als naast het veld bij de hand neemt, is echter niet van plan om die taak vanaf de zijlijn uit te voeren.

Huntelaar: 'Rouleer wel ná mijn loopbaan'

De international van Oranje voelt er weinig voor om zelf onderdeel uit te maken van het door trainer André Breitenreiter gehanteerde roulatiesysteem. 'In beginsel is het goed, om spelers die veel gespeeld hebben af en toe rust te geven. Dat komt het elftal alleen maar ten goede. Tegen Hamburger SV liet de trainer me weten dat hij me een pauze wilde geven. Daarop heb ik gezegd: "Ik heb die niet nodig, maar als jij dat wil, doen we het." Als het aan mij ligt, neem ik pas ná mijn loopbaan een pauze', lacht de goalgetter.

Huntelaar is in zijn nopjes met zijn rol als nestor binnen de ploeg. 'We hebben een ploeg met veel jonge spelers. Natuurlijk kunnen die jongens de ervaring van de ouderen gebruiken, maar tegelijkertijd moeten ze ook niet schromen om iets tegen de ervaren spelers te kunnen zeggen.'

Schalke, dat momenteel derde staat, neemt het zondag om 15.30 uur op tegen 1. FC Köln.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.