Huntelaar maakt bij remise eerste tegengoal Fortuna

Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay hebben vrijdagavond met Schalke 04 op bezoek bij Fortuna Düsseldorf met 2-2 gelijkgespeeld. De Oranje-international maakte na dertien minuten met een fraaie goal een einde aan een reeks van 462 minuten zonder tegengoal van Fortuna, maar moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen gaf.

De promovendus deed het in de eerste vijf wedstrijden knap door geen enkele tegengoal te slikken. In de dertiende minuut schoot Huntelaar die serie aan flarden. Hij nam de bal op de borst aan, wurmde zich knap langs twee verdedigers en schoot hard raak in de korte hoek.

Zeven minuten na de derde competitiegoal van Huntelaar vergrootte Joel Matip met een krachtige kopbal de marge. Na rust maakte Fortuna via Dani Schahin met enig fortuin de aansluitingstreffer (2-1). Diezelfde Schahin maakte in de 77ste minuut, drie minuten voordat Huntelaar werd gewisseld, ook nog de gelijkmaker.

Schalke, dat onder leiding staat van Huub Stevens, draait in Duitsland nog wel mee in de bovenste regionen. Met een duel meer gespeeld heeft de club uit Gelsenkirchen vier punten minder dan het na vijf duels nog altijd schadevrije Bayern München. Düsseldorf is subtopper met tien punten. Foto: VI Images