Huntelaar complimenteert Lang: 'Maar dat snorretje kan écht niet meer'

Reacties

Noa Lang speelde dinsdagavond een belangrijke rol in de overwinning van Jong Oranje op de leeftijdsgenoten uit Noorwegen (2-0). De Ajacied brak de ban met zijn doelpunt in de 82ste minuut.

Huntelaar complimenteert Lang: 'Maar dat snorretje kan écht niet meer'
© Pro Shots

Lang begon de wedstrijd nog vanaf de reservebank, bondscoach Erwin van de Looi gaf de voorkeur aan Javairô Dilrosun. 'Natuurlijk was ik daar teleurgesteld over', vertelt Lang bij FOX Sports. 'Als voetballer wil je altijd spelen, zeker in zulke belangrijke wedstrijden.'

Na iets meer dan een uur kwam Lang alsnog in de ploeg en nam hij sportieve revanche door een voorzet van Dani de Wit bij de tweede paal binnen te volleren (zie video onder). Dat doelpunt smaakte extra zoet na zijn misser voor leeg doel van zaterdag tegen Jong Wit-Rusland.

'Deze was moeilijker, dat zei ik ook tegen mijn ploeggenoten. Ik scoor altijd juist die moeilijke ballen, en die makkelijke balletjes mis ik. Alsof ik te bang ben om ze te missen ofzo', reageert Lang, die zaterdag direct goed advies kreeg uit Amsterdam. 'Klaas Jan Huntelaar appte me gelijk na die misser, die zei: "Je moet hem gewoon met overtuiging erin rammen." Dus ik denk dat hij nu wel blij met me is, haha.'

Toen de 21-jarige linksbuiten na de zege op Noorwegen zijn telefoon pakte, had hij opnieuw een berichtje van Huntelaar. Lang was niet te beroerd om het breed lachend voor te lezen: Ik heb hem gezien hoor. Lekker goaltje meegepikt, belangrijk, maar dat snorretje kan echt niet meer, gap. Maar deze wilde je scoren, zag het aan je schot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lang ging vervolgens ook nog even in op zijn toekomst. Het afgelopen half jaar maakte hij een prima indruk op huurbasis bij FC Twente, maar in de voorbereiding bewees hij ook bij Ajax aardig mee te kunnen. Kiest hij voor een nieuwe huurperiode om veel aan spelen toe te komen, of gaat hij al voor zijn kans in Amsterdam? 'Mijn voorkeur ligt sowieso bij Ajax, maar je weet nooit hoe het gaat in de voetballerij. Ik houd alles open en we zien het wel', antwoordde hij.

'Niet arrogant bedoeld, maar ik vind van mezelf wel dat ik kwaliteiten heb om te slagen bij Ajax. En het is gewoon aan mij om het echt waar te maken. Bijvoorbeeld niet alleen een grote mond hebben, maar ook presteren. Ik denk wel dat het kwartje is gevallen, dat er meerdere dingen bij komen kijken dan alleen leuk zijn aan de bal. Ik denk dat ik daar nu wel stappen in aan het maken ben, maar ik ben er nog lang niet, dus ik moet gewoon doorgaan en dan zie ik wel hoever ik kom.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.