Huntelaar bezorgt Ajax klassieke zege op PSV

Ajax heeft er nog een prijs bij. Na de Johan Cruijff Schaal, de voorronde van de Champions League en het overwinteren in Europa, pakte de ploeg van Danny Blind ook nog de Gatorade Cup. Natuurlijk gaf Klaas-Jan Huntelaar, die nog nooit had gescoord tegen PSV, het beslissende zetje (2-1).

Spannend maar niet hoogstaand, en dan eigenlijk alleen de tweede helft: de bekerfinale in een notendop. Wat Ajax en PSV voor rust lieten zien, was nauwelijks de moeite waard. Slechts één noemenswaardig moment deed zich voor. Vijftiende minuut: Gomes gestrekt op een schot van Wesley Sneijder.

Na rust ging het tempo omhoog, waardoor ook de spanning toenam. Bovendien moest PSV nadrukkelijker de aanval zoeken toen het op achterstand was gekomen. In de 48ste minuut kopte Huntelaar bij de eerste paal een hoekschop van Sneijder binnen.

De Amsterdamse vreugde duurde maar vijf minuten. Michael Lamey nam een afvallende bal ineens op zijn slof en zag de bal knalhard tegen de touwen belanden: 1-1. De rechtsback van PSV haalde het einde niet. Hij kreeg in de 71ste minuut zijn tweede gele kaart. Tomás Galásek, die zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde, overkwam zeven minuten eerder hetzelfde.

Met tien tegen tien toonde Ajax lef door telkens het dunbevolkte middenveld over te steken. PSV speelde veel minder dynamisch. De Amsterdammers kregen de beloning in blessuretijd, de minuten die ze vaak goed gezind zijn. Nourdin Boukhari zette laag voor en Huntelaar wurmde zich voor Michael Ball en prikte de winnende binnen.