Hummels speelt zich met Kung Fu-redding in de kijker voor EK

Mats Hummels speelde een belangrijke rol in de overwinning van Borussia Dortmund op Bayern München (0-2). Zo voorkwam de 35-jarige verdediger vlak voor rust met een geweldige actie de gelijkmaker.

'Mats Hummels imiteert het Bundesliga-logo met waanzinnige redding op de doellijn', kopte het Nieuwsblad. In de 41ste minuut van het topduel, nadat Karim Adayemi de bezoekers op 0-1 had gezet, leek Eric Dier de gelijkmaker binnen te koppen bij de tweede paal. Met een volledig uitgestrekt been in de lucht hield Hummels de bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel. Vlak voor tijd zette Julian Ryerson Dortmund op 0-2 in München.

'De overwinning van Dortmund, waarbij de uitstekende veteraan Hummels in het middelpunt stond, zou ook indruk moeten maken op bondscoach Julian Nagelsmann', analyseerde de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Hummels werd de afgelopen interlandperiode niet geselecteerd voor het Duitse nationale elftal, net als zijn Dortmund-collega Nico Schlotterbeck.

'Die twee wilden een statement maken', zei Dortmund-directeur Sebastian Kehl na afloop van Der Klassiker. 'Het duo wil zich de komende weken blijven tonen. Ik denk dat vandaag een heel goed signaal was. Ze kunnen alleen maar met hun prestaties overtuigen om er in de zomer weer bij te willen zijn.'