Hulk schiet Zenit naar groepsfase Champions League

Zenit Sint-Petersburg heeft zich dinsdagavond ten koste van Standard Luik voor de Champions League geplaatst. Ondanks de vroege rode kaart van Viktor Fayzulin liepen de Russen in de tweede helft dankzij Hulk uit naar 3-0.

In navolging van vorige week (1-0 zege Zenit Sint-Petersburg) bleek Standard Luik, opnieuw zonder Ronnie Stam in de wedstrijdselectie, een maatje te klein voor Zenit Sint-Petersburg. De Russen waren heer en meester en drukten dat voor de rust uit via Salomón Rondón, die na een half uur raak kopte: 1-0.

Daarmee zette de ploeg van trainer André Villas-Boas een flinke stap naar de tweede zege, al zorgde de rode kaart van Fayzulin in de 44ste minuut nog voor een sprankje hoop bij de Belgen. Aan die hoop kwam na tien minuten in de tweede helft al een einde. Jelle Van Damme, die bij de 1-0 ook al ongelukkig was, legde Igor Smolnikov neer in het zestienmetergebied.

De voormalige verdediger van Ajax kreeg een gele kaart, terwijl Hulk raak schoot vanaf elf meter en de wedstrijd in het slot gooide. Kort na de benutte strafschop bepaalde de Braziliaanse aanvaller met zijn tweede treffer de eindstand: 3-0. Ook tegen tien spelers van Zenit bleek Standard Luik, dat met Axel Witsel een oude bekende tegenkwam, niet opgewassen.

De Russische topclub plaatst zich voor de zesde keer voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Donderdag wordt bekend in welke groep Zenit Sint-Petersburg is ingedeeld.