Hulk maanden geschorst vanwege tunnelincident

De FC Porto-spelers Hulk (foto) en Cristian Sapunaru hebben van de Portugese voetbalbond een maandenlange schorsing gekregen. Het tweetal had zich misdragen rond de topper tegen Benfica van 20 december.

Hulk maanden geschorst vanwege tunnelincident

Hulk en Sapunaru raakten na afloop van de wedstrijd in de spelerstunnel slaags met een aantal stewards. FC Porto legde de twee spelers naar aanleiding van het incident zelf al een schorsing van twee maanden op.

De Portugese bond deed er nog een schepje bovenop. Hulk mag in totaal vier maanden niet spelen en Sapunaru is zelfs voor zes maanden uitgesloten. Voor beide spelers geldt dat de twee maanden die ze al aan de kant hebben gezeten, van de straf worden afgetrokken.

Hulk is normaal gesproken basisspeler bij FC Porto. De Braziliaanse aanvaller stond afgelopen woensdag nog in de basis toen de Portugezen in de Champions League met 2-1 wonnen van Arsenal. Hij mag in Europees verband overigens wél gewoon in actie blijven komen.

Sapunaru was geen vaste waarde bij Porto. De Roemeen speelde ook niet tijdens de bewuste wedstrijd tegen Benfica. Inmiddels komt hij op huurbasis uit Rapid Boekarest.

Bekijk hier al onze video's