Hulk en Oscar onderuit in Chinese topper

Reacties

In de Chinese competitie heeft Guangzhou Evergrande zaterdag de topper tegen Shanghai SIPG in winst omgezet. Guangzhou R&F leidt voorlopig verrassend de dans in de Super League.

Hulk en Oscar onderuit in Chinese topper

Guangzhou Evergrande - Shanghai SIPG 3-2
De hamvraag voorafgaand aan de Chinese competitie was of Guangzhou Evergrande na een hegemonie van zes seizoenen weer eens van de troon wordt gestoten. Shanghai SIPG, dat zich met onder anderen Oscar versterkte en Hulk al in de gelederen had, leek op voorhand een van de voornaamste uitdagers.

In de topper van zaterdag knokte Shanghai SIPG zich knap terug van een 2-0 achterstand door goals van Elkeson en Hulk. Door een benutte strafschop van Ricardo Goulart in de tachtigste minuut sleepte Guangzhou Evergrande alsnog de drie punten uit het vuur. Yu Hanchao en Alan waren verantwoordelijk voor de eerste goals van de thuisploeg. Beide clubs hebben nu zes punten uit drie wedstrijden.

Yanbian - Guangzhou R&F 0-1
Guangzhou R&F heeft ook na drie speelrondes nog geen averij opgelopen. De ploeg van trainer Dragan Stojkovic won met de kleinst mogelijke marge van het aanvallend povere Yanbian. Een goal van Eran Zahavi een kwartier voor tijd maakte het verschil. Shandong Luneng, waar Graziano Pellè speelt, kan zondag nog naast Guangzhou R&F komen.

Overige uitslagen
Hebei China Fortune - Guizhou Hengfeng Zhicheng 1-0 (Hernanes)
Tianjin Quanjian - Henan Jianye 1-0 (Liu Yiming)

Bekijk hier alle rangen en standen van de Chinese competitie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.