Huijsen de schlemiel bij gevoelige bekeruitschakeling AS Roma

AS Roma is woensdagavond met basisdebutant Dean Huijsen uitgeschakeld in de kwartfinale van de Coppa Italia. De Nederlandse mandekker was verantwoordelijk voor de treffer van rivaal Lazio.

Lazio
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Voor Huijsen begon de wedstrijd in Rome nog goed, hij greep bij een lage voorzet goed in en voorkwam zo de 1-0. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in een ronduit saaie eerste helft. Kort na de rust ging het mis voor Roma, met een negatieve hoofdrol voor Huijsen. Hij raakte Taty Castellanos op de enkel in een gevecht om de bal en gaf zo een strafschop weg, die werd benut door Mattia Zaccagni (zie video onder).

Feyenoord zal de wedstrijd ongetwijfeld ook gevolgd hebben. De Rotterdammers speelden voor de winterstop immers tegen Lazio in de groepsfase van de Champions League, in februari is Roma de tegenstander in de tussenronde van de Europa League. Trainer Arne Slot zal niet onder de indruk zijn geweest van dit Roma, dat bijzonder weinig klaarspeelde tegen de stadgenoot.

Het was Lazio met meer balbezit en de betere kansen, onder anderen Matías Vecino schoot uit kansrijke positie naast. Mourinho bracht in de tweede helft nog aanvallers als Stephan El Shaarawy, Sardar Azmoun en Andrea Belotti in, maar zelfs met die extra stootkracht - Rick Karsdorp was een van de spelers die werd gewisseld - kwam Roma niet tot scoren.

Die ene kans kwam er nog wel in de slotfase, maar keeper Christos Mandas verrichtte een dubbele redding na gevaar van Azmoun en Lorenzo Pellegrini, waardoor Lazio naar de halve finale van de Coppa Italia gaat. In die fase treft de club Juventus of Frosinone. Smetje op de zege van Lazio is de tweede gele kaart die Pedro in de slotfase ontving na een opstootje. Ook invaller Azmoun werd van het veld gestuurd na een schermutseling.