Huiberts versus Huiberts in Alkmaar: 'Mijn oom een paar puntjes afsnoepen'

Reacties

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op jacht naar de derde overwinning van deze week. De Blauwvingers zien kansen op bezoek bij het wisselvallig presterende AZ.

Huiberts versus Huiberts in Alkmaar: 'Mijn oom een paar puntjes afsnoepen'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Negen wedstrijden moesten ze erop wachten, maar deze week was het prompt twee keer op rij raak: Heracles Almelo werd in de Eredivisie nog met het nodige fortuin verslagen (1-0), de bekerzege op De Graafschap (4-1) dwong PEC zelf af. Het betekende ook een ongekende luxe voor de media-afdeling: 'We hadden ineens de keuze uit allemaal juichfoto's!'

De vraag aan trainer Art Langeler is nu: kan zijn ploeg er drie op een rij van maken? 'In het voetbal is alles mogelijk, maar AZ-uit is natuurlijk niet een wedstrijd die je bij voorbaat aanvinkt als een plek om drie punten op te pikken. Ze hebben een heel goede ploeg, al is het ook wel duidelijk dat ze een jasje uit hebben gedaan ten opzichte van vorige seizoenen', reageert de coach, die in zijn tijd als hoofd opleiding bij PSV jaren samenwerkte met AZ-trainer Pascal Jansen.

Het is niet het enige dwarsverband tussen beide clubs. Voor PEC-middenvelder Dean Huiberts is het ook een bijzondere wedstrijd. Hij neemt het op tegen de club van zijn oom Max Huiberts, al jaren voetbaldirecteur bij AZ. 'Het is altijd een leuke wedstrijd', zegt Dean Huiberts. 'We hebben niet extreem veel contact, vooral bij verjaardagen en met de Kerst bijvoorbeeld. Maar er komt wel familie kijken, dat is leuk.'

De middenvelder beleefde dinsdag in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap een verlossend moment: na een goede combinatie met Gervane Kastaneer maakte hij zijn eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht van PEC. Het was een moment waar hij al een tijd tegenaan zat te hikken, zo vertelde Huiberts na de wedstrijd tegen Heracles, zijn 51ste duel in het betaald voetbal. 'De volgende gaat erin', beloofde hij achteraf stellig.

'Daar heb ik me goed aan gehouden hè', lacht Huiberts. 'Hij zat er prima in, ik was er heel blij mee', blikt hij terug. De twee zeges op rij hebben de stemming goed gedaan in Zwolle. 'Toen het minder ging, bleef de sfeer ook goed, maar nu is het leuker. Er komen wat meer dolletjes, er worden grappen uitgehaald, dat kan nu allemaal weer een beetje. Er is wel een last van onze schouders, al zijn we er nog lang niet', zegt de 21-jarige middenvelder, die kansen ziet in Alkmaar.

'AZ heeft net een klap gehad tegen Groningen, terwijl wij twee keer op rij gewonnen hebben. Ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt. Zij zijn in mijn ogen nog niet het AZ dat ze kunnen zijn, daar liggen wel kansen voor ons. Tegen PSV waren we er ook echt dichtbij, dus waarom niet? We gaan er met vertrouwen naartoe', aldus Huiberts, die vorig jaar met PEC tweemaal gelijkspeelde tegen AZ.

Dit jaar wil hij zijn oom eindelijk verslaan. 'Ik wil hem wel een paar puntjes afsnoepen, ja. Even pijn doen', zegt Huiberts. 'Sowieso zit één van de twee met Kerst met een zuur gezicht, die gaat het dan nog wel even te horen krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.