Hughton voorziet ondanks geringe speeltijd meer moois van Locadia

Reacties

Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton heeft aangegeven dat Jürgen Locadia voor nu even een pas op de plaats moet maken. Dat de van PSV voor een kleine zeventien miljoen euro overgenomen aanvaller nu geen basisklant is, zegt volgens de manager evenwel niks over zijn toekomst bij de club.

Hughton voorziet ondanks geringe speeltijd meer moois van Locadia

Locadia tekende in de winter tot medio 2022 bij de huidige nummer veertien van de Premier League. In de laatste twee (loodzware) duels treft Brighton Manchester United (thuis, vanavond) en Liverpool (uit). Hoewel de club nog niet officieel zeker is van handhaving, moet het wel heel gek lopen wil Brighton nog in de problemen komen. Nummer achttien Southampton moet in de laatste drie duels vijf punten goedmaken, terwijl de formatie van Tim Krul, Davy Pröpper en Locadia ook West Ham United en Huddersfield nog onder zich heeft staan.

Toch is dit volgens Hughton nog niet het moment om Locadia steevast een basisplek te geven. 'We zijn zeer tevreden over wat hij tot nu toe heeft laten zien, maar het is wat lastig voor hem. Hij heeft bij PSV veelvuldig in de punt van de aanval gespeeld in een 4-3-3-tactiek.' Hoewel Locadia ook op de flanken uit de voeten kan, ziet Hughton wel een centrumaanvaller in de Nederlander. 'En daar hebben we op dit moment Glenn Murray, die veel heeft gescoord. Ulloa hebben we gehuurd van Leicester. Dat zijn jongens die de Premier League goed kennen en weten wat het inhoudt om in deze competitie als nummer 9 te spelen.'

Toch betekent dat niet dat Hughton het niet ziet zitten in Locadia. Juist wel zelfs. 'We gaan nog veel moois van hem zien in de toekomst.' Hoewel Ulloa waarschijnlijk zal terugkeren naar Leicester, is het volgens de manager dan ook niet nodig om een nieuwe spits aan te trekken in de zomer.

Locadia, die geblesseerd aankwam bij zijn nieuwe club in de winter, speelde tot op heden zes wedstrijden. In de Premier League kreeg hij 149 minuten verdeeld over vier duels en scoorde hij eenmaal: tegen Swansea City. In de strijd om de FA Cup mocht hij in totaal 167 minuten opdraven, verdeeld over de duels met Coventry en Manchester United. Tegen eerstgenoemde club scoorde hij.

Onlangs sprak Locadia in VI al uitvoerig over zijn transfer en eerste weken in Engeland. Wat betreft de laatste twee affiches heeft hij nog genoeg om naar uit te kijken. 'Ik was helemaal van slag. Premier League. Spelen tegen Manchester United, Arsenal en Liverpool. Het walhalla voor iedere voetballer', zo openbaarde hij in een groot interview zijn enthousiasme toen de transfer naderde.

Lees hier het hele interview van destijds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.