Huddersfield Town zet recordaankoop Kongolo in de etalage

Reacties

Terence Kongolo mag vertrekken bij Huddersfield Town. Volgens Engelse media ziet manager Danny Cowley geen toekomst in de Nederlander. Hetzelfde geldt voor twee van zijn ploeggenoten.

Huddersfield Town zet recordaankoop Kongolo in de etalage
© Pro Shots

Kongolo maakte in de zomer van 2018 voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Huddersfield en werd daarmee op dat moment de duurste aankoop in de clubhistorie. In zijn eerste anderhalf jaar in Engeland kwam hij tot 45 Premier League-wedstrijden.

Afgelopen jaar degradeerde Huddersfield naar het Championship en daar loopt het dit seizoen allesbehalve soepel. Na 26 competitieduels staan The Terriers op een teleurstellende twintigste plaats. Cowley, die na het ontslag van Jan Siewert en de tijdelijke aanstelling van Mark Hudson sinds september voor de groep staat, is dringend op zoek om het tij te keren.

Cowley neemt harde maatregelen en volgens lokale media gaat dat ten koste van Kongolo, Adama Diakhaby en Isaac Mbenza. Dat trio mag de club per direct verlaten. 'Het gaat om het beschermen van de normen en waarden van de club. Werkethiek, vastberadenheid, drive, respect, discipline en bescheidenheid, dat zijn onze waarden en daar moeten we voor staan. Want wat ben je voor iemand als je dat niet doet?', zegt Cowley.

Kongolo heeft de laatste zeven competitieduels geen minuut meer gespeeld en mag nu dus vertrekken. De 25-jarige verdediger heeft wel nog een doorlopend contract tot medio 2022 bij Huddersfield. Eerder speelde de linkspoot dus voor Feyenoord en Monaco. 'Het zijn alle drie goede spelers en mij is verteld dat er veel interesse voor ze is', aldus de 41-jarige manager.

Spelersprofiel

T. Kongolo


Geboortedatum:
14 februari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Fribourg
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Rapid Wien
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Huddersfield Town
Meer over Huddersfield Town
Meer T. Kongolo
Meer over T. Kongolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.