Huddersfield stort ineen na Premier League-primeur Bacuna

Het zaterdagprogramma van de Premier League was wat dunnetjes en dat had alles te maken met de kwartfinales van de strijd om de FA Cup. De wedstrijden Brighton & Hove Albion - Cardiff City, Watford - Southampton en Wolverhampton Wanderers - Arsenal werden verplaatst en daardoor waren er slechts drie wedstrijden te volgen.

West Ham United
4 - 3
Huddersfield Town

Zoals wel vaker kreeg Juninho Bacuna een basisplaats bij Huddersfield Town, de ex-speler van FC Groningen speelde tegen West Ham United alweer zijn negende Premier League-duel op rij. De middenvelder beloonde het vertrouwen van zijn trainer, want in de zeventiende minuut kwam hij tot scoren. Aaron Mooy legde de bal na een corner op het hoofd van Bacuna, die zijn eerste treffer sinds zijn komst naar Engeland maakte.

Het was de 1-1 in de wedstrijd, eerder had Mark Noble een penalty benut voor West Ham. Huddersfield leek daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken, Karlan Ahearne-Grant scoorde twee keer en Bacuna werd gevaarlijk met een schot van afstand. In de slotfase sloeg West Ham echter driemaal toe: Angelo Ogbonna kopte raak en invaller Javier Hernández scoorde twee keer.

De nederlaag na een 1-3 voorsprong is weer een klap voor Huddersfield, dat onderaan blijft staan in de Premier League.

Newcastle United

Zonder zelf te scoren leverde Nathan Aké een belangrijke bijdrage aan het resultaat van AFC Bournemouth. De Nederlander werd kort na rust neergelegd in de zestien en scheidsrechter Mike Dean gaf een penalty. Joshua King benutte het buitenkansje dat ontstond door de valpartij van Aké. De aanvaller van Bournemouth maakte er kort na rust 1-1 van, Salomón Rondón van Newcastle United had zijn club vlak voor rust op voorsprong gezet uit een vrije trap.

De winst leek er uiteindelijk alsnog te komen voor Bournemouth, maar Newcastle kwam terug na de tweede goal van King, die scoorde op aangeven van invaller Dominic Solanke. Diep in extra tijd maakte Matt Ritchie gelijk. Hij schoot schitterend en hard raak met een volley.

Burnley
Burnley
1 - 2
Leicester City

Leicester City kende een dramatische start van het duel met Burnley, al na vier minuten mocht verdediger Harry Maguire inrukken. Hij legde de doorgebroken ex-AZ'er Jóhann Berg Gudmundsson neer en kreeg direct rood. Met zijn individuele klasse was James Maddison er echter verantwoordelijk voor dat Leicester alsnog op voorsprong kwam. Hij scoorde vanuit een vrije trap.

Het elftal van Burnley kwam echter snel terug tegen de tien van Leicester, Dwight McNeil schoot vanaf de rand van de zestien tegendraads raak. De thuisclub verzuimde vervolgens het verschil te maken, waarna Leicester alsnog toesloeg in de slotfase. Wes Morgan, die werd ingebracht na de rode kaart voor Maguire, knikte in extra tijd raak.