Birmingham City komt met statement na racisme richting Bacuna

Reacties

Birmingham City heeft zich in een statement uitgesproken tegen de racistische bejegening van Juninho Bacuna. De 25-jarige middenvelder werd afgelopen week het slachtoffer van racisme na een oefeninterland met Curaçao tegen Indonesië.

Birmingham City komt met statement na racisme richting Bacuna
© Pro Shots

Curaçao verloor met 2-1 van Indonesië en Bacuna kreeg na tachtig minuten de rode kaart voor een harde overtreding. De sociale media van de middenvelder werden na de wedstrijd bedolven onder reacties uit Indonesië, waaronder dus ook racistische.

Birmingham City besloot zondag om Bacuna steun te betuigen met een statement. 'De club is geschokt door het racisme aan het adres van Juninho Bacuna op sociale media en keurt de acties van de daders af in de sterkst mogelijke bewoordingen. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de accounts die zich schuldig maakten aan racisme niet uit het Verenigd Koninkrijk komen.'

Birmingham doelt hierbij op de accounts uit Indonesië. Tijdens het duel met Sheffield United (1-1) ging zaterdag niks mis. 'Die wedstrijd werd gespeeld met een enorme competitieve houding van beide kanten. Beide teams kwamen samen bij de start van de Black History-maand. Birmingham City zal diversiteit blijven vieren. Discriminatie, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Birmingham City
Meer over Birmingham City
Meer J. Bacuna
Meer over J. Bacuna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.