HSV ontsnapt aan nieuwe domper na defensieve fouten Letschert

Reacties

Hamburger SV heeft zondagmiddag de eerste competitiezege geboekt sinds de hervatting van de Tweede Bundesliga. Het ging door twee defensieve fouten van Timo Letschert bijna mis tegen Wehen Wiesbaden, maar die bleven zonder gevolgen in de jacht op promotie naar de Bundesliga.

HSV ontsnapt aan nieuwe domper na defensieve fouten Letschert
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
3 - 2
SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden

HSV had sinds de hervatting van het seizoen nog niet gewonnen, mede doordat het afgelopen donderdag een 0-2 voorsprong op bezoek bij directe concurrent Stuttgart uit handen gaf en met 3-2 verloor. Drie dagen later leek het thuisduel met nummer zeventien Wehen Wiesbaden de uitgelezen kans om de eerste overwinning sinds begin maart te boeken, maar dat ging gepaard met grote moeite.

Nadat de Finse spits Joel Pohjanpolo in de openingsfase een grote kans op de openingsgoal had gemist, was het namelijk Wiesbaden dat de leiding nam. Letschert leverde de bal bij het uitverdedigen zomaar in bij Dominic Franke, waarna Manuel Schäffler via het been van Rick van Drongelen raak schoot. Het was aan David Kinsombi te danken dat het twee minuten later alweer gelijk stond.

Dertien minuten na die belangrijke gelijkmaker leek HSV de wedstrijd naar zich toe te trekken, toen Pohjanpolo opnieuw werd vrijgelaten door de Wiesbaden-defensie. Dit keer deed de Finse spits wel wat hij moest doen: de voorzet van Tim Leibold met het hoofd langs doelman Heinz Lindner knikken. Maar net als drie dagen terug gaven de Hamburgers weer een voorsprong uit handen.

Het was opnieuw Letschert die aan de basis stond van het tegendoelpunt. De voormalig verdediger van FC Utrecht maakte een overtreding op de ingevallen Marvin Ajani en wist zelf meteen hoe laat het was: penalty. Schäffler benutte ook het tweede buitenkansje van de middag vakkundig. Het was alweer het achttiende doelpunt van het seizoen voor de 31-jarige spits, die daarmee topscorer is.

Letschert werd daarna gewisseld en zag vanaf de kant hoe ploeggenoot Tim Leibold de bezoekers bijna wéér in het zadel hielp met een foute terugspeelpass, maar Ajani stuitte op doelman Julian Pollersbeck. Kort daarna zorgde Kinsombi er met zijn tweede van de middag voor dat HSV ontsnapte aan het vierde puntenverlies op rij. En dus was er eindelijk weer reden tot juichen in Hamburg.

Dynamo Dresden
Dynamo Dresden
0 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Ondanks de eerste overwinning sinds 7 maart blijft HSV voorlopig derde, want ook Stuttgart won. Op bezoek bij Dynamo Dresden waren een vroege treffer van Hamadi Al Ghaddioui en een late goal van Darko Churlinov genoeg om de tweede plek te behouden. De thuisploeg, inmiddels laatste, kwam voor het eerst sinds de hervatting in actie, nu de periode van quarantaine ten einde is na enkele positieve tests.

Overige uitslag


Zo 31 mei 2020

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
5
Darmstadt 98
34
13
13
8
48-43
+5
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.