HSV maakt reputatie als crisisclub waar: FC Twente-scenario nog ver weg

Reacties

Het duurde dit seizoen relatief lang, maar de traditionele crisis heeft zich opnieuw aangediend bij Hamburger SV. Drievoudig Duits international Lewis Holtby is de personificatie van alle onrust.

HSV maakt reputatie als crisisclub waar: FC Twente-scenario nog ver weg

Zondagmiddag verloor HSV - met Rick van Drongelen in de basis - met 2-0 op bezoek bij Union Berlin, een van de concurrenten in de strijd om promotie naar de Bundesliga. De Europa Cup I-winnaar van 1983 wacht inmiddels al zes competitieduels op een overwinning en staat vierde. De toptwee promoveert rechtstreeks en de nummer drie strijdt in een play-off met de nummer zestien van de hoogste afdeling om een Bundesliga-ticket.

De overeenkomst tussen HSV en FC Twente ligt voor de hand: grote clubs die vorig jaar verdwenen van het hoogste niveau en eigenlijk meteen moesten promoveren om grote (financiële) problemen te voorkomen. Gezien het budget startten HSV en FC Twente ook beide als favoriet voor promotie, al moest de Noord-Duitse club die status delen met 1. FC Köln.

Waar FC Twente slaagde in zijn promotiemissie dankzij een weergaloze reeks na de winterstop, is HSV juist ver teruggevallen na het winterreces. Holtby, toch een van de grote namen in het keurkorps van trainer Hannes Wolf, ziet het niet meer zitten. Toen de middenvelder zaterdag begreep dat hij zondag niet zou starten tegen Union Berlin gaf hij aan niet mee te willen reizen naar Berlijn. Holtby, wiens aflopende contract toch al niet zou worden verlengd, is voortaan niet meer welkom op de training.

Lewis Holtby: einde verhaal bij Hamburger SV.
Lewis Holtby: einde verhaal bij Hamburger SV.

Ondertussen regent het onheilspellende berichten over de toekomst van de Traditionsverein. Volgens lokale media moet HSV bij het uitblijven van promotie nog veel ingrijpender snijden in het spelersbudget dan vorig jaar het geval was na de degradatie. Bovendien is de kans nihil dat shirtsponsor Fly Emirates een nieuwe verbintenis afsluit. HSV is volgend seizoen in elk geval af van het contract met Pierre-Michel Lasogga. De aanvaller toucheert jaarlijks een salaris van 3,4 miljoen euro en is daarmee de best verdienende speler aller tijden in de Tweede Bundesliga. Zondag mocht Lasogga zijn gewicht in de strijd gooien als invaller, zonder succes.

Een trendbreuk met de vorige HSV-crises is wel dat trainer Wolf voorlopig niet moet vrezen voor zijn baan. 'Ik ben niet van plan om iemand te offeren omdat sommige dingen niet goed lopen', verzekert technisch directeur Ralf Becker van HSV in gesprek met Bild. Maar hoe koel blijft de sportieve leiding als het zaterdag ook misgaat tegen FC Ingolstadt 04? Van Bundesliga-dino tot blijvertje in de Tweede Bundesliga is een nachtmerriescenario voor alle fans.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
1. FC Köln
34
19
6
9
84-47
+37
63
2
Paderborn
34
16
9
9
76-50
+26
57
3
Union Berlin
34
14
15
5
54-33
+21
57
4
Hamburger SV
34
16
8
10
45-42
+3
56
5
Heidenheim
34
15
10
9
55-45
+10
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.