HSV blijft koploper na zege in topper tegen Stuttgart

Mede dankzij een treffer van Eljero Elia heeft Hamburger SV thuis eenvoudig gewonnen van VfB Stuttgart. Door de zege komt HSV weer op gelijke hoogte met koploper Bayer Leverkusen.

Het eerste half uur was voor de bezoekers, maar een geweldig doelpunt van Mladen Petric zorgde voor de ommekeer. Op aangeven van Elia schoot de Kroaat van ruim twintig meter in de kruising.

Vanaf de 1-0 was HSV de betere ploeg en bouwde zijn voorsprong na rust verder uit. Elia scoorde in de 58ste minuut de 2-1, wat zijn tweede competitietreffer dit seizoen betekende.

Pavel Pogrebnyak bracht de spanning nog wel even terug, maar de zege kwam niet in gevaar. In de laatste minuut maakte Zé Roberto er nog 3-1 van, waardoor HSV dit seizoen ongeslagen blijft.

De club van trainer Bruno Labbadia voert de Bundesliga aan met dertien punten uit vijf wedstrijden. Stuttgart staat op een teleurstellende elfde plaats met slechts vijf punten uit evenveel duels.