Houdini-act Schalke verdwijnt uit zicht na zeldzame fout Huntelaar

Reacties

Schalke 04 heeft zaterdag een negatief clubrecord gevestigd. Arminia Bielefeld klom boven de streep.

Houdini-act Schalke verdwijnt uit zicht na zeldzame fout Huntelaar
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
4 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Door de afgelasting van FSV Mainz – Hertha BSC vanwege corona bij de Berlijnse formatie kon het lot van Schalke 04 deze zaterdag (nog) niet bezegeld worden. Maar Die Königsblauen slaagden er niet in de vorige week gegroeide hoop op handhaving verder leven in te blazen.

Halverwege de eerste helft was het pleit al beslecht. Na de vroege treffer van Lucas Höler tilde Roland Sallai in de 22ste minuut vanaf de strafschopstip de voorsprong van SC Freiburg naar 2-0. Dat was extra zuur voor Klaas-Jan Huntelaar. De oud-international had met een onnodige overtreding op Sallai de penalty veroorzaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Freiburg, waar Guus Til geen plaats had in de wedstrijdselectie, maakte kort na rust een einde aan de onzekerheid. Christian Günter deelde met twee goals in de tweede helft de genadeklap uit namens de gastheren, die met de zege nog zicht houden op het veroveren van een Europees ticket.

Door de nederlaag vestigde Schalke 04 een negatief clubrecord. Het was namelijk de twintigste verliesbeurt van het seizoen, waarmee het oude record van het seizoen 1982/83 werd gebroken. In dat jaar daalde de club uit Gelsenkirchen ook af, om een jaar later het verloren terrein weer goed te maken.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 0
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld zette een klein stapje in de juiste richting in de strijd tegen degradatie. De ploeg van basiskracht Ritsu Doan en bankzitter Mike van der Hoorn, sprokkelde op bezoek bij FC Augsburg een welkom puntje. De promovendus mocht daarbij doelman Stefan Ortega ook danken, want de goalie voorkwam in het laatste kwartier met een knappe redding een tegentreffer. Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw na een botsing met teamgenoot Felix Uduokhai in de rust het veld had moeten ruimen, moest daarom genoegen nemen met een puntje.

Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Union Berlin heeft de hoop op een Europees ticket in leven gehouden. Concurrent VfB Stuttgart werd in de Duitse hoofdstad op een nederlaag getrakteerd. In de eerste helft zetten Grischa Prömel en Petar Musa Die Eisernen op het goede spoor. De sterke thuisreeks – geen van de voorgaande dertien duels An der Alten Försterei werd verloren – kreeg een vervolg. Stuttgart verkleinde kort na rust via Philipp Förster de achterstand, maar kon uiteindelijk een Berlijns succes niet voorkomen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Hertha BSC
34
8
11
15
41-52
-11
35
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.