Horrortackle Witsel overschaduwt Belgische topper

Anderlecht-Standard Luik eindigde in 1-1. Over de uitslag van de topper in België zal echter niet zo lang worden nagepraat als over de absurde tackle waarmee Standard-speler Axel Witsel de Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski een zeer ware blessure toebracht.

Horrortackle Witsel overschaduwt Belgische topper

Na een mooie en intense strijd tussen Standard en Anderlecht moesten beslissingswedstrijden afgelopen seizoen bepalen welke club zich Belgisch kampioen mocht noemen. Met groot verlangen was naar de testmatches uitgekeken, maar deze liepen uit op een teleurstelling. Na twee duels waarin ronduit smerig werd gespeeld en het racisme zelfs de kop opstak, mocht Standard Luik zich tot kampioen laten kronen.

Op de vijfde speeldag van de Belgische competitie troffen de beide kemphanen elkaar weer. Al snel bleek dat de spelers weinig hadden opgestoken van de wanstaltig agressieve wedstrijden van de vorige jaargang. De beide ploegen gingen elkaar weer met grof geschut te lijf.

Na enkele huiveringwekkende overtredingen sloegen bij Witsel de stoppen door. De Standard-middenvelder schopte bewust over de bal heen en het rechterbeen van Wasilewski lag aan gruzelementen. Scheidsrechter Efong Nzolo gaf direct de rode kaart. De eerste diagnose luidde zelfs dat de Pool moest vrezen voor het einde van zijn carrière. Nadat de wedstrijd voor enige tijd had stilgelegen, ging de bal toch weer rollen. Met tien man nam Standard in de 36ste minuut de leiding. Na een goede één-twee met Igor De Camargo schoot Dieumerci Mbokani de 1-0 op het scorebord. De spits van Les Rouches vierde de treffer op ongepaste wijze.

De Brusselaars herpakten zich echter knap en Guillaume Gillet zorgde op aangeven van Mbark Boussoufa voor de gelijkmaker. Na de onderbreking kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater. Nadat beide ploegen even rust hadden gepakt, laaide ruim een kwartier voor het einde de strijd weer op. Nu niet met harde overtredingen, maar met aardig voetbal. Anderlecht ging nadrukkelijk op zoek naar de winst en Standard was met regelmaat gevaarlijk in de counter.

Standard-keeper Sinan Bolat en zijn collega bij Anderlecht, Silvio Proto, kregen de kans om uit te blinken. Met name de laatste hield in de slotfase zijn team op magistrale wijze in de race voor drie punten. Doordat beide ploegen niet meer tot scoren kwamen, eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen