Hornkamp helpt Heracles aan rooskleuriger perspectief op lijfsbehoud

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een volgende grote stap gezet naar lijfsbehoud in de Eredivisie. De Almeloërs boekten bij Sparta Rotterdam de tweede zege in een week tijd. Jizz Hornkamp was wederom belangrijk voor de bezoekers.

Sparta Rotterdam
1 - 2
Heracles Almelo

Heracles, dat drie dagen geleden uithaalde tegen AZ, had zonder echt gevaarlijk te worden al voor de rust een veldoverwicht op Het Kasteel, waar Spartanen Tobias Lauritsen (clubtopscorer) en Joshua Kitolano geblesseerd op de tribune zaten. Er viel lange tijd weinig te genieten in de eerste helft. Koki Saito was de eerste speler die echt dreigend kon worden. De Japanner zag zijn venijnige schot door Heracles-doelman Michael Brouwer gekeerd worden.

Vlak voor de rust kwam Sparta na een snelle aanval alsnog op voorsprong. Pelle Clement kon met de bal aan de voet ongehinderd het veld oversteken en zag Charles-Andreas Brym aan buitenspel ontsnappen. De Canadees, die Lauritsen verving in de punt van de aanval, schoot zijn vierde competitietreffer van het seizoen binnen.

Comeback
Heracles maakte vlak na rust de opgelopen schade weer ongedaan. Uit een fraai aangesneden vrije trap van Marko Vejinovic kopte Justin Hoogma hard en overtuigend raak: 1-1. Beide teams gingen daarna wat voorzichtig op zoek naar een tweede goal. Saito stuitte bij een volgende mogelijkheid weer op Brouwers. Een kwartier voor tijd was het aan de andere kant van het veld wel raak:

Mario Engels kon opstomen aan de rechterkant van het veld en kapte Mike Eerdhuijzen uit om vervolgens Hornkamp een niet te missen kans te bieden. De spits in vorm maakte zijn derde doelpunt van de week (na twee goals tegen AZ). Voor Hornkamp was het zijn tiende doelpunt in zijn eerste veertien optredens voor Heracles. Alleen Herman Morsink had in 1963 minder wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen: twaalf optredens. Invaller Mohamed Sankoh was in de slotminuten dicht bij de 1-3 voor Heracles, maar hij stuitte op de uitgekomen keeper Nick Olij. Heracles klimt door de overwinning naar de dertiende plek.