Hoogtepunten blijven zich maar opstapelen voor Calvert-Lewin

Reacties

Dominic Calvert-Lewin is geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen en is daarvoor beloond met de prijs voor Premier League Speler van de Maand. De aanvaller van Everton heeft de trofee voor het eerst gewonnen en treedt hiermee in de voetsporen van Romelu Lukaku.

Hoogtepunten blijven zich maar opstapelen voor Calvert-Lewin
© Pro Shots

Calvert-Lewin was dit seizoen in alle vier de competitiewedstrijden van Everton trefzeker en scoorde in de maand september vijf keer in drie duels. De spits maakte de winnende tegen Tottenham Hotspur (0-1), nam een hattrick voor zijn rekening in de 5-2 zege op West Bromwich Albion en opende de score in de 1-2 overwinning op Crystal Palace. Mede dankzij de scoringsdrift van Calvert-Lewin staat Everton bovenaan in de Premier League.

'Zou wereldprestatie van Everton zijn als ze vierde worden'

Zijn goede prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij bondscoach Gareth Southgate, die Calvert-Lewin voor het eerst selecteerde voor de Engelse nationale ploeg. Donderdag vierde hij zijn debuut met een goal tegen Wales (3-0 zege). Zijn uitverkiezing als Speler van de Maand in de Premier League betekent nu een volgend hoogtepunt voor de aanvaller.

Calvert-Lewin troefde James Rodriguez (Everton), Patrick Bamford (Leeds United), Timothy Castagne (Leicester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion), Sadio Mane (Liverpool) en Jamie Vardy (Leicester City) af. Hij is de eerste Everton-speler die de prijs wint sinds Lukaku in maart 2017.

Ancelotti
Ook Everton-coach Carlo Ancelotti viel in de prijzen: hij werd gekozen tot Manager van de Maand. Het is de vijfde keer dat de Italiaan deze trofee heeft gewonnen. De eerdere vier prijzen won hij als manager van Chelsea. Jürgen Klopp (Liverpool), Brendan Rodgers (Leicester City) en Dean Smith (Aston Villa) waren ook genomineerd. 

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Everton - Liverpool?
  • 60% Zege Everton (6 stemmen)
  • 20% Gelijkspel (2 stemmen)
  • 20% Zege Liverpool (2 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer D. Calvert-Lewin
Meer over D. Calvert-Lewin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.