Hoogma weet uit eigen ervaring waarin Nagelsmann een meester is

Reacties

Justin Hoogma (23) is terug bij Heracles Almelo, met een flinke dosis ervaring in zijn achterzak. Met name Julian Nagelsmann heeft indruk op hem gemaakt, zo vertelt hij in een uitgebreid interview in de VI deze week.

Hoogma weet uit eigen ervaring waarin Nagelsmann een meester is
© Pro Shots

'Ik heb met veel goede coaches mogen werken, maar Nagelsmann springt er toch wel heel ver bovenuit', zegt Hoogma over de huidige trainer van Bayern München, met wie hij bij 1899 Hoffenheim te maken had.

'In Nederland heerst nog steeds het idee van uitgaan van eigen kracht en je niet aanpassen aan de tegenstander, maar eigenlijk is dat heel gek. Het Barcelona van Pep Guardiola kwam daar misschien mee weg, maar anders zou je wel gek zijn om de mindere punten van je tegenstander niet te analyseren en te gebruiken. Nagelsmann is daar een meester in.'

Hoogma heeft ervaren hoe Nagelsmann dat ook kon overbrengen. 'Hij legde vooraf perfect uit waar de ruimtes zouden komen en hoe we daar gebruik van konden maken, dat kon hij heel goed overbrengen. Hoe hij dingen kon uitlichten in trainingsvormen en omzetten naar een wedstrijd, was heel bijzonder. Zijn trainingen waren sowieso van een heel hoog niveau', vertelt de verdediger.

'Toch merkte ik na een tijdje dat ik goed meekon. Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden. In mijn tweede seizoen kreeg ik ook de kans: ik had een basisplaats in grote wedstrijden. Het Champions League-duel met Manchester City was heel bijzonder, het ging hartstikke goed en ook in de competitie zou ik weer in de basis staan. Maar toen raakte ik geblesseerd. Eenmaal hersteld, begon ik weer achteraan.'

Mede door het blessureleed en verhuurperiodes bij drie verschillende clubs bleef het bij zes duels in de hoofdmacht van Hoffenheim, dat hem in januari naar Heracles liet vertrekken. In Almelo tekende hij tot medio 2026.

Lees in de VI van deze week en op VI PRO het volledige interview met Justin Hoogma:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.