'Hoofdsponsor AA Gent eist dat speler niet meer in actie komt'

Reacties

De kans dat Ilombe Mboyo dit seizoen nog een wedstrijd speelt voor AA Gent is bijzonder klein. De 34-jarige aanvaller is geschorst nadat hij vorige maand werd aangehouden voor een geweldsincident. Mboyo mag enkel nog trainen, maar zal niet meer in de wedstrijdselectie van trainer Hein Vanhaezebrouck worden opgenomen.

'Hoofdsponsor AA Gent eist dat speler niet meer in actie komt'
© Pro Shots

Dat Mboyo niet meer in actie gaan komen voor Gent is volgens Het Laatste Nieuws mede te danken aan hoofdsponsor VDK Bank. Die zou hebben geëist dat de spits niet meer wordt opgesteld naar aanleiding van het geweldsincident waarbij hij een vrouw zou hebben mishandeld. Vanhaezebrouck liet eerder nog weten dat hij Mboyo om sportieve redenen niet meer selecteerde.

Gent kreeg in de afgelopen maanden kritiek van de achterban dat de communicatie van de club niet sterk is. Dinsdag sloegen de Belgen terug met een statement genaamd 'open communicatie'. 'Inzake de persartikelen betreffende speler Mboyo wil de club duidelijk stellen dat ze onder geen beding geweld tegen vrouwen kan en zal aanvaarden en dat hierover binnen de club duidelijk acties werden genomen en richtlijnen gegeven', schreef de club.

Daar bleef het niet bij voor Gent. Sportief adviseur Gunther Schepens kwam eerder al in het nieuws nadat hij met drank op achter het stuur een aantal auto's had geraakt. Gent liet in het statement weten dat Schepens een laatste kans krijgt. 'Indien dit nogmaals voorvalt, zal het onmogelijk zijn om de samenwerking voort te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.