Hoofdrolspeler Kudus is met Braziliaanse aangever niet te stoppen

Mohammed Kudus heeft de hoofdrol opgeëist in de thuiswedstrijd van West Ham United tegen Wolverhampton Wanderers. De van Ajax overgekomen aanvaller scoorde twee keer, waarmee hij onderstreepte meer en meer op dreef te komen in de Premier League.

West Ham United
3 - 0
Wolverhampton Wanderers

Kudus had drie keer gescoord in zijn eerste dertien optredens in de Engelse competitie. Vanaf eind oktober mocht hij van David Moyes in de Premier League telkens in de basis starten en dat was ook tegen Wolves het geval. Kudus speelde rechts aan de zijde van spits Jarrod Bowen, terwijl Lucas Paquetá een rol met veel vrijheid had vanaf de linkerflank. Waar Kudus voor diepgang zorgde, zorgde de Braziliaans international voor het in stelling brengen van de Ghanees.

Na een counter van de bezoekers schakelde West Ham na twintig minuten snel om. Paqueta pikte de bal op en zag de ruimte bij Kudus. De rechtsbuiten werd gelanceerd en sneed op twintig meter van het doel vanaf rechts naar het centrum, om vervolgens met links uit te halen richting de korte hoek. Doelman David Bentley werd verrast door het harde, lage schot en had er geen antwoord op: 1-0.

Tien minuten later bediende Paquetá opnieuw Kudus op maat. Dit keer liep de ex-Ajacied met de bal aan de voet door tot in het strafschopgebied en scoorde hij met zijn rechter: 2-0. Niet eerder had een speler in het London Stadium zo snel twee keer gescoord in een Premier League-wedstrijd.

Wolves kwam de dubbele dreun die Kudus uitdeelde niet meer te boven. Een kwartier nadat een goal van Wolves-aanvaller Pablo Sarabia was afgekeurd vanwege buitenspel liep West Ham via Bowen uit naar 3-0. Weer was Paquetá de aangever. Met aanvallers die zo in vorm zijn, belooft het een mooie feestdagenperiode te worden voor The Hammers, waar Edson Álvarez zeventig minuten meespeelde. West Ham draait nu al verdienstelijk mee in de subtop.