Hoofdrolspeler in Willem II-soap moet één duel brommen

Reacties

Willem II-keeper Jorn Brondeel is na zijn rode kaart van afgelopen weekend voor één duel geschorst door de KNVB. De Belg werd tegen NEC van het veld gestuurd en gaf de Tilburgse keeperssoap daarmee een nieuw, opvallend hoofdstuk.

Hoofdrolspeler in Willem II-soap moet één duel brommen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 0
Willem II
Willem II

Robbin Ruiter was dit seizoen aanvankelijk de eerste keus van trainer Fred Grim, maar na de eerste competitiewedstrijd (een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord) werd hij vervangen door Timon Wellenreuther, die na Feyenoord-thuis gehuurd werd van Anderlecht. De Duitser speelde daarna de volgende twee wedstrijden (0-3 winst bij Vitesse, 1-0 zege op PEC Zwolle), maar moest geblesseerd afhaken voor NEC-uit. Omdat ook Ruiter in de lappenmand zit, mocht derde keeper Brondeel opdraven.

Een mooie kans voor de Belg, maar na iets minder dan een kwartier ging het mis. Hij kwam ver uit zijn doel en hield de bal buiten de zestien tegen met zijn arm, waardoor hij direct rood kreeg en moest inrukken. Zijn vervanger Connor van den Berg was dus al de vierde Willem II-keeper in vier speelrondes. Overigens deed het twintigjarige talent het prima: hij was de uitblinker en bezorgde de tien Tilburgers in de resterende 75 minuten knap een punt.

Nu heeft de KNVB bekendgemaakt dat Brondeel één duel moet toekijken. Hij is er dus sowieso niet bij als Willem II het zaterdagavond thuis opneemt tegen FC Groningen. De verwachting in Tilburg is dat Wellenreuther dan wel weer fit is en dat hij dus terug zal keren onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.