Hoofdrollen voor Koopmeiners en Karsdorp bij debuut Huijsen

AS Roma en Atalanta zijn in Stadio Olimpico niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Teun Koopmeiners en Rick Karsdorp grepen een hoofdrol bij de beide doelpunten, de achttienjarige Dean Huijsen debuteerde voor Roma.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Atalanta Bergamo

Atalanta kende een wervelende start tijdens het uitduel in Rome. Al na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Koopmeiners. De Nederlander werd goed bediend door Aleksei Miranchuk, versloeg zijn landgenoot Karsdorp in de lucht en kopte de 0-1 tegen de touwen.

Na de openingstreffer kwam Roma langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Romelu Lukaku schoot recht op Atalanta-doelman Marco Carnesecchi en diezelfde goalie redde even later knap op een van richting veranderd schot.

Vijf minuten voor rust kwam Roma op gelijke hoogte en opnieuw speelde een Nederlander daarbij een hoofdrol. Karsdorp zag een poging van dichtbij gered worden door Carnesecchi, maar werd in die actie vol op het bovenbeen geraakt door Matteo Ruggeri. Scheidsrechter Gianluca Aureliano legde de bal, na advies van de VAR, op de stip en Paulo Dybala benutte het buitenkansje.

Aan het begin van de tweede helft kwam na Marten de Roon, Koopmeiners en Karsdorp ook een vierde Nederlander binnen de lijnen. Huijsen werd deze winter door Juventus verhuurd aan AS Roma en de achtienjarige centrale verdediger mocht direct zijn debuut maken van trainer José Mourinho.

Een kwartier na rust leek Atalanta op voorsprong te komen toen invaller Gianluca Scamacca in de verre hoek raak kopte. De Italiaanse spits zou volgens de scheidsrechter echter een duw hebben uitgedeeld aan Nicola Zalewski en dus ging de treffer niet door.

Vooral de thuisploeg bleef voorzichtig spelen in het vervolg van de tweede helft. In de omschakeling werd Roma echter wel een aantal keer gevaarlijk. Debutant Huijsen beloonde zijn debuut bijna met een doelpunt en tien minuten voor tijd kreeg Lukaku twee grote kansen. De Belg schoot echter hoog over en rakelings naast.

In de slotfase werd Mourinho nog met rood naar de tribune gestuurd na aanmerkingen op de leiding, maar doelpunten bleven uit. Beide ploegen schieten weinig op met het behaalde punt. Atalanta staat door het gelijkspel wel weer zesde, AS Roma blijft net buiten de plekken die rechtgeven op Europees voetbal.