Anderlecht heeft een punt overgehouden aan het duel met OH Leuven. Joshua Zirkzee vervulde een hoofdrol op de sensationele avond in Brussel.

Anderlecht
2 - 2
OH Leuven
OH Leuven

Na een kwartier keek Anderlecht op eigen veld tegen een 0-2 achterstand aan. Sory Kaba en Mathieu Maertens had OH Leuven aan die verrassende tussenstand geholpen. Kort voor rust verkleinde Zirkzee met enig fortuin de achterstand van Anderlecht.

Ondanks die aansluitingstreffer dreigde de Brusselse formatie met lege handen achter te blijven. De jacht op de gelijkmaker bleef namelijk heel lang vruchteloos. De 2-2 van Wesley Hoedt na bijna een uur was geannuleerd na ingrijpen van de VAR wegens een duwfout. De uitsluiting van Michael Murillo, die in de 71ste minuut een klap aan het adres van Sébastien Dewaest met een rode kaart moest bekopen, had de Anderlecht-zaak ook geen goed gedaan.

In een sensationele slotfase werd Anderlecht heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Vier minuten in de extra tijd zorgde Zirkzee voor de ontlading in het Astrid Park, waar niet veel later de angst om het hart sloeg. Majeed Ashimeru maakte hands, waarna een rode kaart en een strafschop voor Leuven volgde. Doelman Hendrik Van Crombrugge keerde echter de inzet van Kaba, waardoor de twee treffers van Zirkzee toch goed waren voor een punt.