Hoofdrol met rode rand voor Promes bij zege Spartak

Quincy Promes heeft van zich doen spreken in de thuiswedstrijd van Spartak Moskou tegen Rubin Kazan. De aanvaller scoorde en kreeg later rood. Spartak won met 2-1.

Het was Promes die Spartak vlak voor rust aan de gelijkmaker hielp. De Oranje-international maakte in het strafschopgebied ruimte voor een schot en plaatse de bal vervolgens in de bovenhoek. Het was voor Promes zijn eerste competitiedoelpunt sinds 16 september. Jonathas (ex-AZ) had de bezoekers vlak daarvoor overigens al op voorsprong gezet in Moskou.

Een kwartier voor het einde en enkele minuten na de 2-1 van Denis Glushakov werd Promes van het met sneeuw omgeven veld gestuurd. De Nederlander kreeg twee keer geel. Spartak trok de voorsprong met tien man over de streep en verstevigde zo de koppositie. De voorsprong op achtervolger Zenit Sint-Petersburg bedraagt na zeventien duels vijf punten.

Toekomst
De nog altijd maar 24-jarige Promes scoorde dit seizoen vijf keer in de Russische competitie. Of de Amsterdammer het seizoen afmaakt in Moskou is nog maar de vraag. The Liverpool Echo berichtte dat Liverpool een bod wil gaan doen.