Hoofdrol Kuipers tijdens Fulham-Juventus

Fulham heeft voor een verrassing gezorgd in de achtste finale van de Europa League door Juventus uit te schakelen. Op Craven Cottage werd het liefst 4-1 voor de Engelsen. Er was een hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Björn Kuipers, die twee rode kaarten trok en een strafschop toekende.

Juventus had thuis met 3-1 gewonnen en leidde in Londen na twee minuten ook al met 0-1. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van David Trezeguet, die met links koel afrondde. Dat Fulham al snel antwoordde met de gelijkmaker van Bobby Zamora zorgde ervoor dat er nog enigszins sprake was van spanning.

De toeschouwers konden er zelfs eens goed voor gaan zitten toen Kuipers de rode kaart trok voor Fabio Cannavaro. De Italiaanse verdediger had licht contact gemaakt met de doorgebroken Zoltán Gera. Ondanks het feit dat het om een discutabele beslissing ging, stond Juventus met tien man.

Fulham rook bloed en trok vol ten aanval. Mark Davies raakte de lat uit een vrije trap en Dickson Etuhu kopte op de paal. Nog voor het rustsignaal werd het toch 2-1. Na een vlotte aanval tikte Gera van dichtbij binnen.

In de tweede helft was er opnieuw een hoofdrol voor Kuipers. Hij gaf Fulham een strafschop na hands van Diego. Gera zorgde vanaf elf meter voor 3-1 en het evenwicht over twee wedstrijden. Fulham besliste de tweestrijd in de reguliere speeltijd. Clint Dempsey maakte er met een prachtige stift 4-1 van.

Het gefrustreerde Juventus liet zich in de slotfase compleet gaan. Jonathan Zebina kreeg een rode kaart voor natrappen. Ook Felipe Melo solliciteerde naar een uitsluiting, maar Kuipers besloot hem te sparen.