Hoofdrol Finidi bij Mallorca

Ondanks een 2-0 voorsprong heeft Real Madrid genoegen moeten nemen met een punt. Barcelona boekte de eerste zege onder het nieuwe technische duo Rexach-Alexanco. Real Mallorca, met Finidi George in de hoofdrol, heeft Valencia op de ranglijst achterhaald. De eilandbewoners versloegen Celta de Vigo, terwijl Valencia de meerdere moest erkennen in Málaga.

Real Madrid leek op weg naar een nieuwe zege. Na het doelpunt van Raúl kort na rust, was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Vicente del Bosque. De Madrilenen waren in de eerste helft via een prachtige vrije trap van Luis Figo op 1-0 gekomen. Maar Espanyol toonde veerkracht. Pablo Rotchen bracht drie minuten na de 2-0 de spanning terug in de wedstrijd. De Argentijn kopte uit een corner de bal achter keeper César, die Casillas verving. De Roemeen Galca bracht vanaf de strafschopstip met de gelijkmaker het Madrileense publiek tot zwijgen. Fernando Hierro moest de ongelukkige handsbal, die leidde tot de penalty, bekopen met zijn tweede gele kaart.

Met Marc Overmars als een van de uitblinkers had Barcelona weinig moeite met Rayo Vallecano (5-1). Barcelona startte met alle zes Nederlanders in de basis. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten, maar na rust stelde Barça orde op zaken. Luis Enrique had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 5-1 zege, die werd behaald dankzij enkele knappe goals. Rivaldo maakte de mooiste treffer: een lob vanaf rand strafschopgebied. Marc Overmars bekroonde een kwartier voor tijd zijn sterke optreden met een stiftje na een knappe solo. In afwachting op de contra-expertise stond Frank de Boer ondanks zijn positieve dopingtest in de basis. Patrick Kluivert, die afgelopen week dreigde met vertrek, werd constant uitgefloten. In de rust werd hij vervangen.

Real Mallorca maakte tegen Celta de Vigo de aanspraken op een plaats in de Champions League waar (2-0). Voor Finidi George was een hoofdrol weggelegd. De Nigeriaan zette kort voor rust Mallorca op voorsprong. In blessuretijd bracht de oud-Ajacied de beslissende tweede goal op zijn naam, met een knappe kopbal. Mallorca komt op gelijke hoogte met Valencia, dat een opmerkelijke nederlaag leed. Julio Dely Valdes was de grote man bij Málaga . De Panamees was er verantwoordelijk voor dat Valencia een 3-0 nederlaag moest incasseren. De ploeg van trainer Héctor Cúper had geen antwoord op de drie doelpunten van Dely Valdez. Voor rust werd Valencia-keeper Cañizares al twee keer geklopt, (onder andere door een prachtige omhaal) in de tweede helft kwam daar nog een benutte strafschop bij. De tweede 45 minuten speelde de finalist in de Champions League met tien man. Roberto Fabian Ayala had op slag van rust een rode kaart gekregen, nadat hij een tegenstander bij een luchtduel schopte.

De noodgreep van Numancia heeft gewerkt. Het ontslag van trainer García Remón werd gevolgd door een zege van de hekkensluiter. Tegen concurrent Osasuna was Pedro Ojeda matchwinnaar. De Argentijnse aanvaller scoorde al na zes minuten de enige treffer in het degradatieduel. Maar de overwinning heeft Numancia niet van de laatste plaats kunnen verlossen. Na de overwinning van Real Sociedad boekte ook Racing Santander een zege (2-0). Real Oviedo had geen antwoord op de twee doelpunten van Magallanes. Real Valladolid sprokkelde in de strijd tegen degradatie een punt. Bij Athletic de Bilbao betekende het doelpunt van Fernando Sales een punt. Felipe Gurendez had de Basken op voorsprong gezet. Met dank aan Orlando nam Las Palmas afstand van de gevarenzone. De aanvaller velde met twee doelpunten concurrent Real Zaragoza (2-1), dat via de Braziliaanse aanvaller Paulo Jamelli op voorsprong was gekomen.