Hoofdrol Dost bij Wolfsburg, HSV helpt Bayern handje

Reacties

Zonder Arjen Robben heeft Bayern München bij Hamburger SV eenvoudig de achtste finale van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. Bas Dost was namens VfL Wolfsburg weer eens belangrijk.

Hoofdrol Dost bij Wolfsburg, HSV helpt Bayern handje

Hamburger SV – Bayern München 1-3
Bij de thuisploeg mocht aanvoerder Rafael van der Vaart pas na 68 minuten invallen, maar toen was het kalf al verdronken. Dat had HSV overigens puur aan zichzelf te danken: met name de eerste treffer was een cadeautje. Heiko Westermann speelde de bal veel te kort terug, Thomas Müller kon daarop Robert Lewandowski (foto) bereiken, die in twee instanties raak schot.

Bayern, waar Arjen Robben niet helemaal wedstrijdfit was en in München achtergebleven, kwam nog voor rust op 0-2. David Alaba schoot van grote afstand raak, waarbij keeper Jaroslav Drobny er niet helemaal goed uitzag. Na de goal van Franck Ribéry (0-3) redde Pierre-Michel Lasogga na een subtiele voorzet van Van der Vaart de eer voor HSV. Opvallend incident in de extra tijd was een fan, die het veld oprende en Ribéry met een HSV-sjaal in zijn gezicht sloeg.

VfL Wolfsburg – 1. FC Heidenheim 1846 4-1
Bij de thuisploeg mocht Bas Dost weer eens in de basis beginnen. Hij zou zich ook in positieve zin onderscheiden, maar pas nadat de bezoekers uit de 2. Bundesliga verrassend op voorsprong waren gekomen via Marc Schnatterer. Daniel Caligiur maakte na een klein half uur echter alweer gelijk: 1-1.

Dat leek ook de ruststand te worden, maar dat was buiten Dost gerekend. Uit een voorzet van de Belg Kevin De Bruyne, kopte de ex-spits van onder meer SC Heerenveen de 2-1 tegen de touwen. Luiz Gustavo tekende met een Doppelpack voor de eindstand, bij allebei die treffers verzorgde Dost de assist.

Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach 1-2
Roel Brouwers, de Nederlandse verdediger, zat bij Gladbach weer eens bij de wedstrijdselectie, maar moest genoegen nemen met een hele wedstrijd op de reservebank. Vanaf die plek zag hij hoe Thorgan Hazard en Ibrahima Traoré de bekerzege veiligstelden. De goal van Vaclav Kadlec (1-2) kwam te laat.

1899 Hoffenheim – FSV Frankfurt 5-1
Bij FSV Frankfurt, het kleine broertje van Eintracht, mocht een Nederlandse verdediger wél meedoen. Tom Beugelsdijk kon echter niet voorkomen dat Hoffenheim dankzij doelpunten van Sven Schipplock, Jannik Vestergaard, Roberto Firmino en Anthony Modeste kinderlijk eenvoudig afstand nam. In de slotfase redde invaller André Schembri de eer nog voor de bezoekers, waarna Firmino nog zijn tweede mocht maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.